Percheziţii în Timişoara la locuinţele unor suspecţi de proxenetism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proxeneţii în momentul efectuării percheziţiei
Proxeneţii în momentul efectuării percheziţiei

Procurorii DIICOT au descins în această dimineaţă într-un cartier mărginaş al Timişoarei, în vizor fiind luat un grup infracţional acuzat de proxenetism şi trafic de persoane. Printre fetele obligate să se prostitueze s-ar afla şi o minoră de 12 ani.

Patru persoane au fost reţinute în urma acţiunii ofiţerilor de la Crimă Organizată, suspecţii fiind duşi la sediul Poliţiei Timiş pentru audieri. Aceştia sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

Se pare că cei reţinuţi ar fi exploatat şapte tinere, toate cu vârste mai mici de 18 ani, care în timpul zilei erau obligate să cerşească în zonele centrale ale oraşului, iar noaptea erau puse să se prostitueze. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de trafic de minore şi proxenetism, suspecţii riscă să ajungă la închisoare pentru următorii 15 ani.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Judeţeană Timiş, reţeaua de criminalitate organizată care exploata tinere pe care le obliga să cerşească şi să se prostitueze este monitorizată de la începutul acestui an. Gruparea coordonată de cei patru suspecţi racola, găzduia, transporta şi exploata minore care provin din familii dezorganizate sau din centre de ocrotire socială.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite