Judecătorie de jumătate de milion de euro ridicată la cheie şi nefolosită de patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Judecătoria Jimbolia nu a călcat picior de magistrat
În Judecătoria Jimbolia nu a călcat picior de magistrat

Clădirea din Jimbolia a înghiţit mulţi bani publici şi e pustie de patru ani. Oamenii din Jimbolia care au procese sunt puşi pe drumuri 60 de kilometri până la Judecătoria din Timişoara.

Ministerul Justiţiei a plătit cu bani grei, din buzunarul contribuabilului, construcţia unei clădiri de aproape 1.600 de metri pătraţi în care trebuie să funcţioneze Judecătoria Jimbolia. Ordonanţa de urgenţă a înfiinţării Judecătoriei Jimbolia a fost dată în 1999, în 2003 a început construcţia, iar în 2006 a fost finalizată clădirea.



Judecătorie desfiinţară înainte ca să se ţină vreun proces în ea

Clădirea Judecătoriei Jimbolia, nefolosită de cinci ani

Într-un stil pur românesc, chiar după finalizarea edificiului, în 2006, mai-marii Ministerului Justiţiei au hotărât să desfiinţeze Judecătoria Jimbolia pe motiv de inactivitate, pentru că acolo nu a avut loc niciun proces. „Consiliul Superior al Magistraturii a considerat ca decizia de desfiinţare trebuie luată în contextul unei analize de ansamblu a instanţelor şi parchetelor cu volum redus de activitate”, au precizat reprezentanţii Biroului de Presă al Ministerului Justiţiei pentru „Adevărul de Seară” Timişoara.

Păzită de jandarmi

Astfel, noul sediul a Judecătoriei Jimbolia a devenit obiect de muzeu înainte ca primul proces să se desfăşoare aici. De patru ani, sediul nou este nefolosit, iar pereţii fac igrasie. Clădirea goală este însă păzită 24 din 24 de ore de jandarmi, deoarece în acte este considerată instanţă de judecată. Justiţia nu a călcat niciodată în judecătoria cu 23 de încăperi, printre care se află o sală de procese civile, una de procese penale, o încăpere de arest şi arhiva.



Oamenii sunt puşi pe drumuri

Sutele de oameni din Jimbolia care au procese trebuie să facă naveta la Judecătoria Timişoara de fiecare dată când au un termen în proces. „Sunt nevoită să îmi pierd întreaga zi de fiecare dată pe drumuri. Fac 120 de km până la Timişoara şi am avut 18 termene de judecată până acum”, a spus Rodica Geambazu, care are un proces de doi ani şi este obligată să vină de fiecare dată până la Timişoara.


Clădirea Judecătoriei Jimbolia, nefolosită de patru ani 5
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite