Timişoara: 3.000 de timişoreni au trecut pe „verde”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: 3.000 de timişoreni au trecut pe „verde”
Timişoara: 3.000 de timişoreni au trecut pe „verde”

Astăzi a avut loc ultima tură biciclistă, cu o distanţă de 40 de km, la care au participat peste 150 de persoane.

Parcarea Galeriei 1 s-a umplut în această dimineaţă de sute de curajoşi pregătiţi să pedaleze 40 de kilometri până în localitatea timişeană Murani şi înapoi, în cadrul turei „Verde pentru biciclete”. Biciclişti de 60 de ani, tineri care au renunţat la jocurile pe calculator şi sportivi curioşi să vadă ce înseamnă acest maraton au înconjurat mesele pe care erau aşezate plăcuţele cu numere.

„Este pentru a doua oară când particip la o astfel de tură, merg pe bicicletă de când eram mic copil şi sunt convins că voi rezista 40 de km. La tura de data trecută, am mers cu un vecin de 80 de ani, care nu a rezistat şi a trebuit să ne întoarcem”, a precizat Mihai Stoiţă, un biciclist de 64 de ani.

Efort mare pentru biciclişti


„Au existat cazuri în care am pornit vreo 300 de biciclişti către o destinaţie aflată la vreo 40 de km, iar la sosire am ajuns doar  80. Mulţi nu rezistă la turele lungi, dar s-au organizat şi ture simple prin oraş”, a spus Graţian Bolog, unul dintre organizatorii evenimentului.

Peste 3.000 de timişoreni au devenit oficial biciclişti în urma campaniei, cu respect în trafic şi pentru sănătate. „Este evident că doar după această campanie a început Primăria să amplaseze piste de biciclete”, a spus Lucian Prodan.
Turele pentru biciclişti se vor relua în 25 octombrie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite