Un director de bancă drogat din Timişoara a intrat cu maşina sub un tir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful zonal pe Banat al Intesa San Paolo Bank a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru consum de droguri, după ce s-a drogat şi a intrat cu maşina băncii pe contrasens, unde s-a izbit de un tir.

Antonini Piero, şeful zonal pe Banat al Intesa San Paolo Bank, a fost trimis în judecată pentru consum de droguri, după ce s-a urcat drogat la volan şi a provocat un accident rutier grav. Italianul venea din Serbia, de unde îşi achiziţiona cocaină, heroină, marijuana şi ecstasy, şi a intrat cu maşina băncii, o Dacie, pe contrasens, între localităţile Şag şi Timişoara.

Şoferul a lovit din plin un tir, iar maşina directorului de bancă s-a făcut praf. Cu toate acestea, Antonini Piero a scăpat doar cu câteva zgârieturi şi iniţial nu şi-a dat seama ce s-a întâmplat. Pentru că era agitat şi au văzut că mâinile sale sunt pline de urme de înţepături, poliţiştii de la Rutieră l-au dus la spital şi i-au luat probe de sânge. Medicii legişti au descoperit că avea în sânge urme de cocoaină, heroină şi marijuana şi alte substanţe care indicau consumul de droguri.

Poliţiştii de la Crimă Organizată au făcut o percheziţie la domiciul din Timişoara al directorului de bancă, unde au mai găsit câteva grame de heroină, cocaină şi câteva pastile de ecstasy. În plus, în telefonul şi laptopul directorului de bancă au descoperit fotografii cu persoane care s-au fotografiat în timp ce prizau droguri.

Directorul zonal pe Banat al Intesa San Paolo Bank a spus că a fost la Belgrad, de unde se aproviziona cu droguri lunar. Consumul de droguri în dobândise încă din perioada 2008-2009, când lucra pentru aceeaşi bancă în Belgrad. El a recunoscut că a consumat droguri, însă nu şi în noaptea în care s-a întors în România, ci cu o zi înainte.

„Nu am consumat droguri în acea noapte, ci eram obosit. Am adormit la volan şi nu mai ţin minte. Nu sunt un dependent de droguri. Câtă vreme subsemnatul am lucrat în România ca director al unei bănci, un astfel de comportament, respectiv al unei persoane dependentă de heroină prin injectarea venelor în mod frecvent ar fi atras cu siguranţă atenţia colegilor care erau la locul de muncă şi a subalternilor", a declarat Antonini Piero în actele depuse la dosarul de la Tribunalul Timiş.

Antonini Piero a fost trimis în judecată îl libertate, însă între timp a plecat din ţară. El s-a întors în Italia, iar până acum nu s-a prezentat la niciun termen de judecată, iar ultima dată avocaţii săi au depus la dosar un e-mail, prin care italianul comunică faptul că nu poate veni la proces deoarece e răcit. Banca la care lucra susţine că italianul şi-a dat demisia din funcţie la o lună după accident. "Antonini Piero şi-a dat demisia în 15 martie 2010", spun reprezentanţii băncii, potrivit documentelor de la dosarul penal.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite