Un cutremur de 3,5 grade a lovit Banatul, astăzi, la ora 11.13: epicentrul este la Băile Herculane UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs astăzi, la ora 11:13, în Banat, la o adâncime de 4 kilometri. Reprezentanţii Institutului Naţional pentru Fizica Pământului spun că cel mai puternic au resimţit cutremurul locuitorii din Băile Herculane şi Orşova.

UPDATE, ORA 12.48

Nicuşor Vasilescu, primarul oraşului Băile Herculane spune că era în sediul Primăriei când s-a produs cutremurul. „Înainte de seism chiar am avut o întrevedere cu Comitetul pentru Situaţii de urgenţă, iar de la Reşiţa erau prezenţi reprezentanţi ai ISU Semenic", a declarat în urmă cu câteva minute primarul.

Cutremur şi în Vrancea! Un seism de 2,9 grade pe scara Richter a avut loc astăzi la ora 11.00 în Vrîncioaia

Reprezentanţii primăriei spun că nicio clădire nu a fost afectată. „Asta ne mai lipsea. Anul trecut s-a mai înregistrat un cutremur în zonă, dar tot de intensitate mică", a mai spus Nicuşor Vasilescu. Deocamdată nu se ştie dacă se aşteaptă o replică.

Potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului cutremurul a avut o intensitate de III-IV pe scara Mercalli şi s-a simţit în zona epicentrală. Epicentrul cutremurului a fost la nord de Băile Herculane, la nord de Mehadia.

image

"Cutremurul s-a resimţit puternic în Băile Herculane şi Orşova, dar din cauza intensităţii, şi locuitori din alte zone ar fi putut resimţi cutremurul. Evenimentul a avut loc la o adâncime de patru kilometri, magnitudinea fiind de 3-4 grade pe scara Richter. Intensitatea în zona centrală a fost de III-IV grade pe scara Mercalli. Nu ar trebui să ne aşteptăm la efecte secundare sau alte urmări", a spus, pentru Adevărul de seară Timişoara, asistentul Mioara Chircea, de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.

image

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite