Ucisă pentru 6 lei: suspectul se întorcea de la o prostituată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O timişoreancă de 82 de ani a fost tâlhărită în scara blocului şi apoi a murit din cauza rănilor, iar suspectul i-a dat în cap în timp ce se întorcea de la „curve".

Poliţiştii şi procurorii au ţinut dosarul penal „la sertar" timp de patru ani, deşi au identificat suspectul încă din primele luni ale anchetei. Tâlhăria finalizată cu crimă a avut loc în august 2007, în scara unui bloc, când un bărbat i-a dat în cap unei femei în scara blocului în care locuia, pe strada Libelulei din Timişoara. Koszo Hilda Piroşka, de 82 de ani, a murit din cauza loviturilor la două săptămâni după atac.

Ucigaşul a fost văzut de un vecin şi de un trecător, în timp ce fugea cu portofelul victimei în mână, în care erau şase lei. Martorilor le-a atras atenţia după ce suspectul s-a împiedicat şi a căzut pe stradă. El chiar a fost urmărit de unul dintre martori, care însă l-a pierdut din vedere după câteva sute de metri.

Principalul suspect Ciprian Hurmuzache, de 33 de ani, a fost identificat de martori, iar SRI a descoperit că a vorbit la telefon din acea zonă în ziua atacului. El a recunoscut că fusese să facă sex la o prostituată care locuia în bloc, însă nu a fost în clădire în ziua tâlhăriei finalizate cu crimă.

Procurorilor le-a luat însă patru ani ca să îl trimită în judecată pe ucigaş. Asta deşi au identificat suspectul încă din anul 2007 şi chiar i-au luat declaraţie, iar documentele la dosar au fost finalizate tot în anul 2007. Procurorii şi poliţiştii au preferat însă să plimbe dosarul între ei, timp de patru ani, până să îl trimită în judecată pe suspect, care nu a fost arestat şi este şi acum în libertate.

Cum s-a plimbat dosarul între poliţişti şi procurori

Tâlhăria a avut loc în 15 august 2007 şi bătrâna a murit în 30 august 2007. Dosarul a fost trimis de la Parchetul Judecătoriei Timişoara la Poliţia Timiş în februarie 2008, iar în iunie 2008 martorii au identificat criminalul din mai multe poze care le-au fost puse la dispoziţie. De atunci, dosarul a stat la Parchetul Timiş timp de un an şi jumătate, până în noiembrie 2009, când procurorii s-au gândit că e vremea să înceapă urmărirea penală împotriva principalului suspect. Adică la mai bine de doi ani de la comiterea tâlhăriei finalizate cu moartea victimei.

Până în octombrie 2010 poliţia audiază din nou moartorii şi trimite dosarul la Parchetul Timiş. Procurorilor le mai trebuie însă încă jumătate de an ca să facă o simplă hârtie, iar în aprilie se hotărăsc să-l trimită în judecată pe suspect. Acesta este şi acum în libertate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite