Tunisienii trec ilegal graniţa în România în căutarea visului occidental din U.E.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece tunisieni au încercat să treacă graniţa, zilele trecute, în România. Ei au fost prinşi de poliţiştii de frontieră, care le-au făcut dosare penale. Tunisienii vor să obţină azil în România sau în alte state ale U.E.

Un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Beba Veche a depistat în zona de frontieră doi cetăţeni straini. "Poliţiştii au stabilit că este vorba despre despre: Ayoub F., în vârstă de 26 de ani şi Ahmed R., în vârstă de 33 de ani, ambii de cetăţenie tunisiană. Cei doi au declarat că în luna ianuarie au plecat din Tunisia, au tranzitat tări percum Libia, Turcia, Grecia Macedonia, Serbia, după care au trecut ilegal frontiera în România, pentru a cere azil", a declarat Ciprian Gaic, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş.

În ziua de 27 martie, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga a depistat în zona de frontieră alţi patru cetăţeni straini.  "Având în vedere faptul că nu işi justificau prezenţa în zonă la acea oră, poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanelor în cauză şi pentru că nu vorbeau limba română i-au condus la sediul Sectorului P.F. Lunga în vederea clarificării situaţiei. Cu această ocazie au stabilit că cei patru sunt : Mohamed T., în vârstă de 23 de ani, de cetăţenie tunisiană, Chokri M., în vârstă de 24 de ani, de cetăţenie tunisiană, Aladinne J., în vârstă de 24 de ani, de cetăţenie tunisiană şi Muhammad B., în vârstă de 28 de ani, de cetăţenie afgană. În timpul cercetărilor cele patru persoane au declarat că au intrat ilegal în România şi intenţionau sa ajungă in Norvegia", a mai spus Ciprian Gaic, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş.

Alţi trei tunisieni au fost prinşi vinerea trecută, în timă ce încercau să intre în ţară tot pe la graniţa cu Serbia. Ei îşi doreau să ajungă îmn Franţa şi să îşi găsească un loc de muncă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite