TIPIC ROMÂNESC Monstrul adolescent cu trei violuri a primit patru ani de puşcărie. Hoţul amărât cu două furturi stă opt ani la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Tarko a fost arestat preventiv
Robert Tarko a fost arestat preventiv

Robert Tarko, de 16 ani, şi-a abuzat trei verişoare minore şi a fost condamnat de judecători. Elev în clasa a X-a, tânărul a ajuns în mâinile poliţiştilor după ce a încercat să violeze o fetiţă în vârstă de cinci ani. Zorro Doroţ, de 23 de ani, a primit opt ani de închisoare pentru că a furat două mopede.

Robert Tarko, de 16 ani, din Gătaia, acuzat că a violat trei fetiţe, în vârstă de şapte, nouă şi zece ani, a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare de magistraţii Tribunalului Timiş. Adolescentul a fost arestat în septembrie 2010, după ce a încercat să-şi violeze ce-a de-a patra verişoară, în vârstă de doar cinci ani. El nu a reuşit să o agreseze sexual, micuţa i-a povestit mamei sale ce i s-a întâmplat, iar femeia a anunţat poliţia.

Tarko nu şi-a recunoscut faptele în timpul procesului. A primit patru ani şi jumătate de închisoare, iar la vârsta de 20 de ani o să fie din nou liber. Magistraţii timişoreni au apreciat la 8.000 de lei daunele morale pe care trebuie să le plătească Tarko fiecărei fetiţe pe care a violat-o. Judecătorii au mai stabilit că el trebuie să-i plătească şi 2.500 de lei fetiţei de cinci ani, care a scăpat de viol.

Fetele sunt în momentul de faţă în custodia familiei şi vor fi supuse unei consilieri psihologice pentru a depăşi traumele. „Ele încă nu realizează cât de grav este ce s-a întâmplat", au spus surse apropiate anchetei. „Din declaraţiile părţilor vătămate minore rezultă că inculpatul le ducea cu forţa într-o colibă din apropierea casei sau în bucătăria locuinţei unde le dezbrăca şi le obliga să întreţină relaţii sexuale normale sau anale cu el prin ameninţare cu bătaia sau cu moartea, deşi minorele plângeau şi strigau să le lase în pace", au scris în actul de acuzare procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Minorele au fost examinate psihologic în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, iar psihologii au stabilit că asupra lor s-a exercitat un abuz fizic şi sexual care poate pune în pericol dezvoltarea armonioasă a personalităţii. Ele urmează să fie supuse unui tratament îndelungat de către o echipă de psihologi.

Violatorul provine dintr-o familie săracă de la marginea oraşului Gătaia. Familia Tarko, formată din nouă persoane, trăieşte de pe o zi pe alta şi stă într-o casă construită de Guvern după inundaţiile din 2005. „Nu ştiu cum a putut face aşa ceva. A venit poliţia şi l-a luat. Nici nu ştiam ce s-a întâmplat. Nu ne vine să credem că e posibil aşa ceva", a spus Zoltan Tarko, fratele violatorului.



Zorro - două mopede, opt ani după gratii
Un tânăr de 23 de ani, din Arad, care a furat două mopede, a fost condamnat la opt ani de închisoare, adică a luat aproape de două ori mai mult decât violatorul. Zorro Doroţ, care s-a dus la agăţat de fete în satul vecin şi a furat cele două mopede, a încercat să-i convingă pe judecători să-i reducă pedeapsa, însă fără succes. El a primit sentinţa definitivă de la Curtea de Apel Timişoara.

Zorro va sta opt ani în puşcărie
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite