Soţia prefectului de Timiş a fost lăsată fără permis de un poliţist care nu ştie să îşi scrie numele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elisabeta Băcală, soţia prefectului de Timiş, s-a ales cu permisul de conducere suspendat chiar de ziua ei. Agentul de circulaţie care i-a luat carnetul pentru că nu a acordat prioritate unui pieton şi-a scris numele de trei ori pe procesul-verbal de constatare a sancţiunii, însă rămâne anonim.

Elisabeta, soţia prefectului Mircea Băcală, a fost lăsată fără permis de conducere la sfârşitul lunii iunie, pe strada Pestalozzi din Timişoara. Ea se afla la volanul unui Opel Corsa şi nu a acordat prioritate unui pieton, care încerca să traverseze strada pe o trecere de pietoni. Elisabeta Băcală a fost trasă pe dreapta şi a rămas fără permis chiar de ziua ei. Ea nu a semnat amenda, deoarece agentul de circulaţie, care a completat procesul-verbal, avea un scris de doctor şi nu se înţelegea ce scrie în procesul verbal. De altfel, soţia prefectului de Timiş a făcut contestaţie, însă nu a reuşit să identifice poliţistul care a amendat-o. Acesta şi-a scris numele de trei ori pe documentele pe care i le-a dat soţiei prefectului de Timiş, de două ori pe amendă şi o dată pe dovada de circulaţie valabilă 15 zile, însă numele persoanei nu poate fi identificat.

„Precizez că încercând să lecturez procesul verbal mi-a fost imposibil să înţeleg cele menţionate datorită scrisului ilizibil al agentului constatator. I-am sesizat agentului acest lucru, dar acesta a solicitat să semnez", a spus Elisabeta Băcală în contestaţia pe care a depus-o la Judecătoria Timişoara. Ea susţine că este nevinovată. „Am observat pietonul care venea dinspre Parcul Poporului şi care s-a angajat în traversare, dar care în momentul în care eu am trecut de trecerea de pietoni se afla pe celălalt sens de mers, apropiindu-se de refugiul dintre cele două benzi", a mai spus Elisabeta Băcală.

Prefectul: „Nu am intervenit"

Prefectul spune că s-a ţinut departe de acest incident. „Nu am intervenit, nu am dat niciun telefon. Nici ea nu a solicitat şi nu a spus că este soţia prefectului. Nu am încercat să ne folosim de funcţie pentru a scăpa. Dacă a considerat că poliţistul nu a avut dreptate soţia mea a ales calea legală de atac în instanţă", a spus prefectul Mircea Băcală.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite