Şmecherii ucigaşi de pe şoselele din Timiş, abonaţi la închisoarea cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi şoferi ucigaşi, care ucid pe şosele din Timiş şi apoi fug de la locul accidentelor, primesc doar închisoare cu suspendare. Cei mai ghinionişti dintre ei fac câteva zile sau câteva luni de arest preventiv, iar cei mai norocoşi nu văd păşcăria.

Flavius Borca a ucis o bătrână pe trecerea de pietoni, dar a luat pedeapsă cu suspendare. Student la Drept, Flavius Borca, de 21 de ani, a scăpat de închisoare, zilele trecute, deşi a lovit şi ucis, cu BMW-ul, o bătrânică pe o trecere de pietoni din Timişoara, în octombrie 2008. Şmecherul şi-a abandonat victima în drum, într-o baltă de sânge, lăsând-o să se zbată între viaţă şi moarte. Bătrâna de 82 de ani şi-a dat ultima suflare pe o trecere de pietoni la intersecţia străzilor Lidia cu Calea Martirilor din Timişoara.

După un proces care a durat un an şi jumătate, magistraţii Judecătoriei Timişoara l-au condamnat pe Borca la trei ani de închisoare. Tribunalul Timiş i-a respins recursul, zilele trecute, deoarece Borca încearcă să obţină o achitare. El mai are o ultimă şansă la Curtea de Apel Timişoara, care urmează să dea o sentinţă definitivă. Judecătorii i-au suspendat executarea pedepsei, deşi Borca a fost condamnat pentru patru infracţiuni: ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului, conducerea unui automobil neînmatriculat şi conducerea unui automobil care avea numere false.


image

Ucigaşul care şi-a lăsat victima în drum - 1,8 ani de închisoare cu suspendare

Un tânăr de 22 de ani a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru că a ucis un bărbat. Andrei Zaharia, un şmecher cu şapte clase şi fără loc de muncă, a fost arestat în 16 iunie 2010, după ce a lovit cu maşina un pieton care traversa neregulamentar pe strada Circumvalaţiunii. Zilele trecute, Andrei a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare de Judecătoria Timişoara, însă poate să facă recurs.

El a fost judecat pentru că s-a urcat la volanul unui BMW neînmatriculat şi cu numele false şi a lovit în plin un pieton de 45 de ani. Andrei Zaharia nu a oprit maşina şi nu a acordat victimei îngrjiri medicale, ci şi-a lăsat victima în mijlocul drumului. El a fugit de la locul accidentului, apoi şi-a abandonat maşina şi s-a predat ulterior. Poliţiştii au descoperit că nu avea permis de conducere. Zaharia este liber acum, după ce a stat în arest în perioada iunie-octombrie 2010.

Reporterii „Adevărul de Seară Timişoara" au descoperit că Zaharia a mai fost prins de alte trei ori la volan fără permis în anul 2008. Procurorii l-au iertat de două ori, iar alt dosar al său a fost anchetat la nesfârşit, permiţântu-i astfel lui Zaharia să urce la volan a patra oară, în 16 iunie, când s-a transformat într-un ucigaş.

Şi-a lăsat victima în agonie pe şosea, dat a luat închisoare cu suspendare

Dorel Ţugui, un şofer din Becicherecu Mic care a ucis cu maşina un bărbat băut care dormea în mijlocul drumului, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare de magistraţii Judecătoriei Timişoara.

Ţugui a fost arestat timp de câteva luni, deoarece în noaptea de 6 spre 7 ianuarie 2009 se întorcea acasă şi a trecut cu maşina pentru un bărbat. Ţugui a oprit maşina, s-a uitat la victimă, apoi s-a urcat la volan şi a mers acasă, fără să sune la ambulanţă şi sau la poliţie. El a fost luat de poliţişti din pat, pentru că s-a culcat liniştit după accident. Poliţiştii au constat că şi şoferul a consumat alcool. Într-o primă fază Ţugui a negat că el este şoferul ucigaş, însă şi-a recunoscut vina în timpul procesului.


image

Măturător de stradă, ucigaş fără permis - pedeapsă cu suspendare

Un timişorean fără permis de conducere care s-a urcat la volanul unui BMW neînmatriculat, şi-a ucis cumnata într-un accident rutier, apoi a fugit de la locul tragediei fără să-i acorde victimei primul ajutor, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare, cu suspendare. Bărbatul nu trebuie să execute nicio zi de închisoare, scăpând basma curată pentru că este bolnav de diabet zaharat şi pentru că are de crescut trei copii.

Ioan Boţiu, de 36 de ani, un măturător stradal din Timişoara, a călcat Codul Rutier în picioare, a ucis un om, dar acum este liber să se urce din nou la volan. Boţiu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce în decembrie 2008 s-a urcat la volanul unui BMW despre care ştia că e neînmatriculat şi a plecat la cumpărături împreună cu cumnata sa, Crenguţa Miloş, care s-a aşezat pe scaunul din dreapta şoferului.


image

Cu toate că nu avea permis de conducere, Boţiu a condus nebuneşte şi a pierdut controlul volanului într-o curbă, intrând cu maşina într-un cap de pod. Imediat după accident, Boţiu a fugit fără să-i acorde primul ajutor soţiei fratelui său, care agoniza în maşină. El nu a sunat la Ambulanţă sau la poliţie, ascunzându-se de poliţie în casa tatălui său. Femeia, care avea trei copii, a murit în urma accidentului, iar Boţiu a fost arestat preventiv. El a rămas după gratii timp de cinci luni, după care magistraţii au hotărât că poate fi judecat în libertate.

În timpul procesului, Boţiu şi-a recunoscut fapta, s-a căit, a adus un certificat medical din care rezultă că suferă de diabet zaharat şi a scăpat cu o sentinţă uşoara. Instanţa a luat în considerare faptul că Boţiu are la rândul său de crescut trei copii. El a mai fost condamnat să achite câte 80 de lei în fiecare lună fiecăruia dintre cei trei copii pe care i-a lăsat orfani de mamă, până când aceştia împlinesc 18 ani.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite