Şmecherii cu BMW, primii în topul vitezomanilor care ucid la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul accidentelor rutiere în care sunt implicaţi şoferii cu BMW a crescut alarmant în ultimii trei ani, în Timiş. De la începutul anului, peste 30 de accidente rutiere grave au fost provocate de tineri aflaţi la volanul unor automobile BMW.

Anul trecut, şoferii maşinilor de provenienţă germană au provocat alte 100 de tragedii rutiere, soldate cu peste 25 de morţi şi 63 de răniţi grav. Poliţiştii de la Rutieră susţin că accidentele sunt provocate de şoferii între 18 şi 30 de ani, care îşi cumpără maşini second-hand din Occident, în special din Austria şi Germania. Poliţiştii spun că deşi numărul accidentelor rutiere a scăzut de la un an la alul în Timiş, în ultimii patru ani, şmecherii cu BMW s-au menţinut în top şi provoacă anual între 100 şi 120 de accidente grave de circulaţie.


„Nu mai au frică de lege şi nu au răbdare. Sunt prea dotaţi pentru şoselele din România. Şi când ai o maşină bună, nu mai ai răbdare după toţi ăia care pierd vremea prin trafic. Tinerii cu BMW nu au şi experienţa necesară pentru a conduce maşini puternice. Ca toţi vitezomanii, apasă pedala de acceleraţie la foarte, deoarece consideră că dacă au maşină puternică sunt feriţi de accidente şi de moarte. Însă automobilele BMW nu sunt făcute pentru şosele din România. Când aud că unuia de 18 ani părinţii îi cumpără BMW simt că o iau razna. Orice îl învăţ eu, mi-e teamă că o să intre în mine cu 120 de km/h. Că eu îl învăţ să conducă maşina, dar prostia vitezei este de nestăpânit", a spus instructorul auto Ioan Grigore, din Timişoara, care îi învaţă pe tineri să conducă de aproape 20 de ani.

Atât agenţii de circulaţie, cât şi instructorii auto susţin că şoferii teribilişti nu au control asupra BMW-urilor. „BMW-ul este o maşină pentru autostrăzi, nu să fie condusă de descreieraţi, pe drumurile pline de cratere", a explicat instructorul auto, Nicuşor Goloşie.

Din totalul celor peste 620 de accidente în care au fost implicate automobile BMW în ultimii cinci ani, aproape 69 % au fost provocate de şoferii până între 18 şi 23 de ani."

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite