Sexi consilierul care a dat foc la Catedrala din Timişoara a fost internat la Clinica de Psihiatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Urs, fostul consilier al Primăriei Timişoara care a dat foc altarului Catedralei Mitropolitane, a părăsit arestul Poliţiei Timiş şi a fost internat la Clinica de Psihiatrie de pe strada Văcărescu din Timişoara.

După ce şi-a petrecut nouă zile în arestul Poliţiei Timiş, Daniel Urs a fost internat, ieri, la Clinica de Psihiatrie "Eduard Pamfil" din Timişoara. Magistraţii Tribunalului Timiş au luat această decizie deoarece medicii au constatat că acesta are discernământul abolit şi nu poate răspunde pentru faptele sale.

Fost angajat al Primăriei Timişoara, dat afară pentru că şi-a postat poze nud pe HI5, Daniel Urs a fost şi poliţist comunitar în Timişoara anul trecut, până a fost restructurat. Acum o săptămână, înarmat cu câteva sticle de benzină, a dat foc altarului Catedralei Mitropolitane din Timişoara. El şi-a motivat gestul, ieri, la recursul arestării, în faţa judecătorilor Tribunalului Timiş.  "Am ajuns să fiu sclav în ţara mea. Condiţiile sociale sunt ca acum 20 de ani, iar prin gestul meu am încercat să trag un semnal de alarmă. Vreau să iasă lumea în stradă, nemanipulată de data aceasta", a susţinut Daniel Urs în faţa celor trei judecători ai Tribunalului Timiş.

El susţine că a solicitat Parchetului General şi Consiliului Suprem de Apărare a ţării să-i aresteze pentru înaltă trădare pe cei care au vândut ţara americanilor. El a spus că a dat foc la Catedrala Mitropolitană „pentru toată lumea" şi a povestit judecătorilor că a venit cu bagajul făcut la incendiu, fiind conştient că riscă să fie arestat pentru gestul său pe care îl numeşte „simbolic".  Fostul angajat al Primăriei Timișoara, Daniel ajuns celebru pentru pozele nud postate pe net, apoi a fost transferat la Poliţia Locală Timişoara, de unde a fost dat afară.



Consilier juridic în Direcţia Urbanism, Daniel Urs a ajuns poliţist comunitar în vara lui 2010 printr-o simplă semnătură a edilului-şef din Primăria Timişoara. „Ca urmare a reorganizării aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Timişoara, raportul de serviciu al consilierului, clasa I, gradul profesional debutant se modifică prin mutare în interes public în cadrul Direcţiei Poliţia Locală- Serviciul Ordine Publică cu menţinerea drepturilor salariale", se arată în dispoziţia 966 din 9 iunie 2010, care poartă semnătura primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu.

OMUL INVIZIBIL AL MAFIEI IMOBILIARE ŢIGĂNEŞTI, CHEMAT LA BARĂ DE PRIMĂRIA TIMIŞOARA

Proaspătul poliţist comunitar Daniel Urs a fost „reorganizat" după ce şi-a postat în toamna lui 2009 mai multe fotografii în care apare dezbrăcat pe o plajă. „Domnul Urs este poliţist comunitar şi face parte din Serviciul de Ordine Publică. El este însă pe lista de disponibilizări, la fel ca alţi 35 de poliţişti comunitari, care trebuie să plece din cauza reducerilor de personal. Domnul Urs a primit preavizul săptămâna trecută. În 30 de zile de la data primirii preavizului trebuie să plece", a spus Doru Spătaru, şeful Poliţiei Locale Timişoara.

Funcţionarii mulţumiţi cu salariile de lux din Primăria Timişoara au făcut grevă de paradă

Consilierul a dat în judecată Primăria Timişoara
Daniel Urs a dat în judecată primăria şi susţine că transformarea sa din consilier juridic în poliţist comunitar este abuzivă. „Solicit obligarea Primăriei Timişoara la emiterea unei dispoziţii prin care să fiu numit funţionar public definitiv, în funcţia publică de execuţie clasa I, gradul profesional de „asistent" în cadrul Direcţiei Urbanism, Serviciul Planificare Spaţială, Biroul Dezvoltare Urbană şi Metropolitană", a scris Daniel Urs în cererea de chemare în judecată a Primăriei Timişoara depusă la Tribunalul Timiş.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite