Serviciul secret al Poliţiei îşi bate joc de poliţişti: le cere ce nu le poate da

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru poliţişti din Timiş au dat în judecată Serviciul de Informaţii şi Protectie Internă şi îl acuză pe un ofiţer că i-a sancţionat abuziv. Ei au fost pedepsiţi pentru că nu aveau sigilate uşile de la birouri, dar Poliţia nu le-a dat niciodată sigilii.

Patru ofiţeri de la Judiciar, care au birorurile în sediul Poliţiei Timiş, au fost sancţionaţi de un ofiţer de la SIPI pentru că nu aveau birourile sigilate după terminarea orelor de program. Poliţiştii lucrează în două birouri care sunt în clasa a doua de securitate, conform ierarhizării făcute de serviciul secret al Poliţiei Timiş.

Un ofiţer de la SIPI s-a dus în control în seara de 6 aprilie, la ora 21.00, în sediul Poliţiei Timiş şi a constatat că două birouri nu sunt sigilate. Ofiţerul a dat avertismente celor patru ofiţeri care lucrează în acele birouri, sancţuni care îi pot împiedica pe aceştia să avanseze în carieră în următorii doi ani.

Poliţiştii susţin că au cerut în repetate rânduri sigilii, însă de la Poliţia Timiş li s-a spus că nu mai există sigilii care să fie distribuite. Astfel s-a ajuns la o situaţie ca-n romanele lui Kafka: conducerea Poliţiei nu le-a dat ofiţerilor sigilii, iar serviciul secret al Poliţiei îi sancţionează pentru că nu au sigilii.

Cei patru poliţişti sancţionaţi au dat în judecată Serviciul de Informaţii şi Protectie Internă la Judecătoria Timişoara, acuzând sancţionarea abuzivă, şi au solicitat anularea sancţiunilor. "Deşi am solicitat în repetate rânduri eliberarea de sigilii, pentru fiecare dintre noi, solicitările noastre au fost amânate pe considerentul că nu sunt sigilii disponibile pentru a fi distribuite", susţin cei patru poliţişti de la Serviciul Judiciar al Poliţiei Timiş în documentele depuse la dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite