Sentinţă pentru o ţeapă de 13,7 milioane de euro amânată cu martori citaţi din Siria şi Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecarea dosarului penal în care trei persoane sunt judecate pentru o ţeapă de 13,7 milioane de euro este amânată cu persoane citate în Siria sau Germania, expertize grafologice şi contabile, inculpaţi germani care nu se prezintă la proces, iar atunci când se prezintă, solicită translator sau termen pentru angajarea unui avocat.

Fabrica de Apă Minerală din Herculane, cu tot cu instalaţiile şi terenul pe care se afla, a fost preluată înainte de tranzacţie de la firmele lui Iskandarani şi ale apropiaţilor săi, alţi cetăţeni sirieni, într-una din firme fiind acţionar chiar mama sa Nadra Sror, în vârstă de 70 de ani. Magistraţii timişoreni au trimis dosarul în judecată în urmă cu un an şi s-au mulţumit să precizeze că Iskandarani şi cei trei locotenenţi ai săi au acţionat ca nişte specialişti în finanţe, slugile reuşind să acopere foarte bine urmele stăpânului. Zaher a fost scos basma curată şi a beneficiat de neînceperea urmăririi penale în dosarul de spălare de bani.

Cadou de fiţe de 1 milion de euro făcut de Zaher Iskandarani pentru fiul său

Proces amânat cu toate tertipurile

Trei dintre locotenenţii săi, Aurora Demendy, Andress Richard, Frank Kappler Gunther sunt judecaţi pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Procesul a avut parte de zece amânări până în prezent, deoarece doi dintre inculpaţi locuiesc în Germania şi nu prea ajung la proces, iar când au ajuns nu au avut translator. Procesul a fost amânat pentru că s-a cerut audierea unor martori din Germania şi Siria, cea din urmă ţară fiind destinaţia finală a banilor. În plus, procesul a fost blocat complet de expertizele contabile şi grafologice, care amână procesul cu cel puţin jumătate de an.

Timişoara: Schimbarea la faţă a lui Zaher Iskandarani: „Îmi asigur existenţa prin muncă şi alte mijloace oneste”

Inginerii cu orez
Printr-o serie de transferuri de active ale societăţilor şi de vânzare a părţilor sociale, proprietarul fabricii a devenit firma New Manhatan Investment SRL, iar terenul şi instalaţiile au ajuns la doi cetăţeni germani de origine română, Andress Richard şi Frank Kappler. Cei doi, împreună cu Aurora Demendy, de 38 de ani, care a ajuns administratorul firmei New Manhatan Investment SRL, au vândut fabrica de apă, terenul şi instalaţiile cu 13,7 milioane de euro unei firme din Bucureşti în iunie 2008.



Zaher, "Prinţul Banatului", îşi şterge cazierul cu SRI pe urmele lui

Banii rezultaţi din tranzacţie au fost scoşi afară din ţară cu acte false, fiind livraţi în conturile firmei Gamil şi Partenerii Company din Siria, pentru achiziţia a 23.000 de tone de orez, cantitate care nu a fost livrată niciodată în România. Aurora Demendy, care a vândut fabrica, este judecată acum pentru spălare de bani, iar cei doi cetăţeni germani sunt acuzaţi de complicitate la spălare de bani, după ce milioanele de euro pentru teren şi instalaţii au ajuns tot la Demendy, care i-a trimis în Siria.

Timişoara: Generalul Pitulescu, ex-şef Poliţia Română: „Zaher are nevoie de cazier alb pentru afaceri”
Prea şmecher pentru judecată

Zaher Iskandarani a fost mai deştept decât magistraţii timişoreni care au anchetat timp de un an unul dintre cele mai importante cazuri de spălare de bani intrate în vizorul autorităţilor în ultima vreme. Procurorii DNA susţin că afaceristul de origine siriană a fost creierul tranzacţiei în care peste 13,7 milioane de euro, proveniţi din vânzarea Fabricii de Apă Minerală din Herculane, s-au evaporat în conturile unei firme din Siria.  Magistraţii recunosc chiar în rechizitoriu triumful deplin al şmecheriei lui Iskandarani asupra anchetei procurorilor DNA.

Conform rechizitoriului, anchetatorii ştiu că „organizatorul şi beneficiarul întregului mecanism a fost Zaher Iskandarani”, însă procurorii DNA Timişoara nu au fost în stare să găsească probele.

Magistraţii s-au mulţumit să precizeze că Iskandarani şi cei trei locotenenţi ai săi au acţionat ca nişte specialişti în finanţe, slugile reuşind să acopere foarte bine urmele stăpânului. Zaher a fost scos basma curată şi a beneficiat de neînceperea urmăririi penale în dosarul de spălare de bani.
Cei trei locotenenţi ai lui Zaher au luat asupra lor responsabilitatea întregii tranzacţii.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite