Şeful Vămii din vestul ţării, urmărit penal pentru favorizarea infractorului. Miza: camioane cu ţigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediu Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş din Palatul Dicasterial
Sediu Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş din Palatul Dicasterial

Şeful Direcţiei Reginal Vamale Timişoara, Aurel Mătiuţ, şi patru vameşi din Vama Jimbolia, aflată la graniţa cu Serbia, sunt urmăriţi penal de procurorii DIICOT. Mătiuţ este acuzat de favorizarea infractorului, în timp ce subordonaţii săi sunt acuzaţi de neglijenţă în serviciu.

Un tir cu 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă a fost depistat de poliţişti

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală împătriva lui Mătiuţ şi a celor patru subordonaţi ai săi, după ce la sfârşitul anului trecut, mai multe tiruri pline cu ţigări de contrabandă au trecut fără probleme prin Vama Jimbolia, dar au fost trase pe dreapta de poliţiştii timişoreni şi procurorii de la DIICOT.

Trei persoane au fost arestate după ce poliţiştii le-au confiscat 33.000 de pachete de ţigări de contrabandă

Sub cărămizile, din tiruri procurorii au descoperit mii de pachete de ţigări de contrabandă, apoi au început să facă o anchetă ca să stabilească cum au ajuns ţigările în ţară şi cum a fost posibil ca ele să intre fără probleme în ţară.

Patru dintre vameşi au fost audiaţi astăzi de procurorii DIICOT. Aurel Mătiuţ nu a răspuns la telefonul mobil, ca să îşi spună punctul de vedere. "Şeful este plecat în concediu în afara ţării. Nu pot să îl sun", a declarat Simona Lazăr, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regional Vamale Timişoara.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite