EXCLUSIV Românul cu trei medalii de aur pentru grafică 3D face jocuri pentru Iphone 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţeanul Alexandru Ştefan, triplu medaliat cu aur pentru grafică 3D, a reuşit să-şi găsească un job în domeniu prin intermediul cotidianului Adevărul. Alexandru era dezamăgit că în ciuda talentului său nu îşi găseşte un job în România, iar după ce povestea sa a apărut pe timisoara.adevarul.ro, o firmă din Bucureşti l-a chemat la un interviu şi acum lucrează la un proiect de grafică 3D.

CLICK AICI CA SĂ CITEŞTI CUM A CUCERIT TREI MEDALII DE AUR ALEXANDRU ŞTEFAN

La jumătatea lunii noiembrie, Adevărul de Seară Timişoara publica povestea lui Alexandru Ştefan, un tânăr de 21 de ani, care în ultimii trei ani a câştigat trei medalii de aur pentru grafică 3D la concursul internaţional Infomatrix. Prins între studiile pentru ultimul an de facultate şi munca "pe banda" unei companii multinaţionale care nu i-a văzut potenţialul, Alexandru se declara dezamăgit că în România nu îşi găseşte un loc de muncă în domeniul în care excelează şi în care a fost autodidact. "Nu îmi place că în România nu eşti apreciat pentru ceea ce faci, pentru rezultatele tale şi pentru munca pe care o faci cu pasiune. Nu cred că există un viitor pentru mine în România în acest domeniu", a declarat atunci Alexandru Ştefan.

Chemat la interviu după articolul din Adevărul

Povestea lui Alexandru i-a impresionat pe managerii Zenergy, o firmă din Bucureşti. Studentul cu trei medalii de aur a primit un telefon de la reprezentanţii firmei bucureştene în zilele în care a fost anunţat că multinaţionala din Timişoara la care lucra nu mai avea nevoie de serviciile sale. "În urmă cu câteva luni ne-am decis să formăm o echipă care sa se ocupe de dezvoltarea de aplicaţii pentru smartphone-uri şi ne-am oprit şi la Alex, datorită articolului apărut pe adevarul.ro. M-a impresionat pasiunea lui pentru grafică, dar m-a mâhnit faptul că avea impresia că doar în altă ţară îsi poate găsi un viitor pe măsura talentului lui. Oricât de talentat ai fi, este nevoie de multă muncă, de seriozitate şi de puţin noroc pentru a reuşi, în România, sau în oricare altă parte a lumii", a spus Andreea Guidea, managing partner Zenergy Communication & Developing Company. 

O şansă pentru confirmarea talentului

Alex a fost chemat la Bucureşti pentru un interviu, iar acum este implicat într-un dintre proiectele companiei. "De la adevarul.ro am aflat că avea talent, dar sunt destui ca el. Alex a venit de la Timişoara la un interviu la noi, într-o sâmbătă: a avut două zile să înveţe să lucreze într-un soft pe care nu-l cunoştea şi s-a descurcat! Eu am vrut să-i dau o şansă - chiar dacă va fi puţin mai complicat din cauza distanţei Timişoara-Bucureşti - pentru că şi-a câstigat-o", a mai spus Andreea Guidea, managing partner Zenergy Communication & Developing Company.

Munceşte de acasă

De câteva zile Alex a început să lucreze pentru proiectul Zenergy. "Muncesc de acasă, din Timişoara, pentru acest proiect al firmei Zenergy, şi în acelaşi timp am posibilitatea să îmi finalizez studiile, pentru că sunt în ultimul an la facultate. Este pentru prima dată când am un job care îmi place. Mă bucur firma are încredere în mine şi că am apărut în Adevărul, unde m-au descoperit cei care m-au angajat", a spus Alexandru Ştefan.

CLICK AICI CA SĂ CITEŞTI CUM A CUCERIT TREI MEDALII DE AUR ALEXANDRU ŞTEFAN


image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite