Tânărul nevinovat căruia Poliţia Română i-a făcut dosar penal din greşeală: l-a confundat cu altă persoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudiu Scutaru, de 23 de ani, a avut dosar penal timp de şase luni, după datele sale de identitate au fost împrumutate de un prieten de-al său, prins beat la volan şi fără permis de conducere.

Claudiu Scutaru, un tânăr din Timişoara, s-a trezit că are dosar penal pentru conducere fără permis şi pentru că a circulat băut la volan, cu toate că el nu a fost prins niciodată de Poliţie.

Claudiu Scutaru a avut dosar penal timp de opt luni, în perioada ianuarie-august 2009. El a încercat să-i convingă pe poliţişti şi pe procurori că identitatea sa i-a fost furată de un alt tânăr. Anchetatorilor le-a luat opt luni ca să-şi dea seama că au greşit omul pe care îl urmăresc penal şi să repare greşeala.

„Cel care mi-a folosit datele personale este un cunoscut de-al meu, care a umblat cu sora mea. Eu nu am fost la volanul maşinii şi nici nu am fost prins de poliţie băut la volan. Este o greşeală", a repetat Scutaru în declaraţiile pe care le-a dat la Poliţie şi Parchet, declaraţii care există la dosarul penal al persoanei vinovate, identificată în cele din urmă. Scutaru a fost scos de sub urmărire penală de procurori, la opt luni după ce anchetatorii i-au făcut dosar penal din greşeală, printr-o rezoluţie a procurorului care s-a ocupat de caz.

Cine este „glumeţul"?
Andrei Zaharia, un tânăr de 21 de ani, a fost prins la volanul unui Volkswagen, după ce era să lovească o maşină a Secţie 4 de Poliţie, care patrula noaptea pe stradă, în 20 ianuarie 2008. El s-a legitimat cu identitatea prietenului său, Claudiu Scutaru, iar poliţiştii nu au făcut verificări suplimentare şi au făcut dosar penal pe numele lui Scutaru.

Poliţia: „Am aşteptat expertiza grafologică"

Poliţiştii spun că şi-au dat seama de confuzie, însă au aşteptat rezultatul experizei grafologice. „Am trebuie să aşteptăm rezultatul expertizei grafologice timp de patru luni. Expertiza a confirmat că Zaharia şi-a asumat identitatea lui Scutaru. În cele din urmă Zaharia a fost trimis în judecată şi pentru fals privind identitatea", a spus Andrei Emil, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite