EXCLUSIV Românca "vânată" de gigantul Louis Vuitton a bătut corporaţia cu cinci poşete piratate din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei ani de anchete penale şi de procese, arădeanca Daniela Zamfirache, de 39 de ani, care şi-a cumpărat câteva poşete contrafăcute dintr-un mall din China, a fost declarată nevinovată zilele trecute printr-o sentinţă definitivă a judecătorilor Curţii de Apel Timişoara. Ea a fost urmărită de corporaţia Louis Vuitton, care a scolicitat ca femeia să plătească pentru că a introdus în România poşete piratate care imitau

Românul care a umilit giganţii Nokia, Bvlgari şi Louis Vuitton şi i-a bătut cu marfa piratată adusă din China

O patroană din Arad, care şi-a cumpărat din China cinci poşete cu însemnele Louis Vuitton şi a fost "vânată" de corporaţia din Franţa aproape trei ani a reuşit să câştige procesul zilele trecute. Judecătorii au stabilit că Daniela Zamfirache, de 39 de ani, este nevinovată, după ce şi-a petrecut ani în şir în anchete şi prin sălile de judecată, deoarece ce a făcut o vizită în China la începutul lui 2008. Atunci ea a intrat în ţară cinci poşete care purtau însemnele Louis Vuitton, cumpărate dintr-un centru comercial din Beijing, capitala Chinei. Deşi iniţial procurorii au scos-o nevinovată în 2009, judecătorii Tribunalului Timiş au decis la începutul anului să redeschidă dosarul penal al femeii. Dosarul o să fie trimis la Parchet, iar judecătorii au propus ca femeia să fie judecată.

Românul care a umilit giganţii Nokia, Bvlgari şi Louis Vuitton a bătut un avocat în trafic

Călătorie de afaceri

Totul a început în noaptea de 12 spre 13 martie 2008, pe Aeroportul „Traian Vuia" din Timişoara. Daniela Zamfirache a fost oprită de poliţiştii de frontieră interesaţi de cele cinci poşete. Patroana a ajuns să fie cercetată penal, suspectată că a încercat să introducă în ţară şi să vândă cele cinci poşete care valorează mii de euro, în formă originală.

„Am fost în vizită în China pentru că deţin o firmă de mobilă în Arad şi călătoria a fost una de afaceri, deoarece am cumpărat trei containere de mobilă de acolo. Am cumpărat poşetele dintr-un centru comercial, aveau etichete care păreau originale sau semănau cu originalele. Preţurile erau între 15 şi 30 de euro, iar în unele magazine preţurile erau negociabile", a declarat femeia poliţiştilor de frontieră care i-au făcut dosarul penal.

Corporaţia vrea despăgubiri

După aproape doi ani de anchetă, procurorii timişoreni au declarat-o nevinovată pe femeie şi au ordonat poliţiştilor să-i restituie poşetele. Procurorul de caz a dispus scoaterea de sub urmărirea penală, dar corporaţia Louis Vuitton a contestat decizia.

Avocaţii firmei care produce originalele Louis Vuitton cer Danielei Zamfirache despăgubiri de 5.000 de euro şi au solicitat mai multe luni judecarea femeii la Tribunalul Timiş. Asta după ce în cursul anchetei penale, începând cu 2008, avocaţii corporaţiei au insistat în repetate rânduri ca procurorii să dispună trimiterea în judecată a femeii. Ei o acuzau că a adus falsurile în România ca să le vândă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite