EXCLUSIV Puşcărie pentru leucemie: A falsificat acte ca să facă rost de bani pentru fratele bolnav şi a primit trei ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din localitatea Cenei (Timiş) a luat trei ani de închisoare, pentru că a luat un credit cu un buletin fals, ca să facă rost de bani pentru tratamentul fratelui bolnav de leucemie.

Dragan Mircov, de 31 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune, de la judecătorii Tribunalului Timiş. El a fost judecat timp de un an şi jumătate pentru că luat în 2008 un credit de 7.000 de euro de la BRD cu o carte de identitate falsă. Spune că a fost împins de disperare, după ce el şi părinţii săi au acumulat datorii de 50.000 de euro, către cămătari şi bănci, pentru tratemantul fratelui său, răpus de leucemie.

Rate pentru medicamente

„Am aflat că Vlad are leucemie la două săptămâni după majorat. Împreună cu părinţii mei, am luat 35.000 de euro credite de la bănci şi 14.000 de la un cămătar, să plătim tratamentul fratelui meu. După mai multe analize, am aflat că are leucemie", a spus Dragan Mircov. El, părinţii şi bunica lui rămân în drum, pentru că urmează să fie evacuaţi din casa ipotecată la bănci.

Cu datorii la cinci bănci şi rate la cămătar, fără posibilitatea de a achita banii la timp şi fără a putea lua alte credite din cauza datoriilor neachitate, familia Dragan a intrat în panică. Singura soluţie găsită a fost să apeleze la un act fals, în baza căruia să ia un credit. Dragan, părinţii şi bunica sa au făcut şedinţă de familie şi s-a votat cine riscă puşcăria. „E o tortură psihică să te sune băncile zi de zi. Eu şi părinţii aveam deja cinci credite, pe care nu le puteam achita. Nu mai puteam lua altele pe numele nostru. Eu eram tânăr şi atunci am votat în familie ca eu să îmi fac un buletin ilegal, că puteam lua astfel credit cât mai repede fără să se pună multe întrebări. Căci dacă eşti tânăr nu te verifică", a spus Dragan Mircov.

Cu buletinul fals a luat un singur credit de 7.000 de euro de la BRD. Cu banii luaţi ilegal a plătit ratele către aceeaşi bancă. „I-am luat de la un ghişeu cu un act fals şi i-am dus la un altul. Am cumpărat un pic de timp. Nimic mai mult", mai spune Dragan Mircov.

„Mascaţii" le-au rupt uşa

Când reţeaua care vindea buletine a căzut, în luna aprilie 2009, „mascaţii" au rupt uşa casei şi au năvălit peste familia Mircov. I-au pus pe toţi la pământ şi l-au luat pe Dragan. „Am stat deja două luni în arest preventiv şi acum sunt cercetat în libertate. Aş face din nou orice este legal sau ilegal ca să îmi salvez fratele şi casa în care avem amintirea lui", a spus Dragan Mircov.

Vlad, tânărul pentru care familia Mircov este acum îngropată în datorii, era în clasa a XII-a când a aflat că e bolnav. Era elev al Liceului CFR din Timişoara, iar în vara lui 2006 a primit diagnosticul medicilor. Nu a mai apucat să dea bacalaureatul. Tratamentul nu i-a fost de niciun folos, cu toate că familia dădea toţi banii pe medicamente.

Au avut un mic magazin în Cenei, însă afacerea a dat faliment din cauza datoriilor acumulate de familie. „Nu mai aveam nici bani de mâncare când am luat 14.000 de euro de la cămătar. Băncile nu ne mai dădeau bani, pentru că aveam prea multe datorii. Aş fi fost în stare să dau în cap ca să-mi salvez copilul", a spus Duşan Mircov, tatăl lui Vlad.



Moartea fiului l-a întors către Dumnezeu

Vlad a fost paralizat ultimele şase luni din viaţă, iar la 6 ianuarie 2008 a murit. Bunica sa plânge şi acum după el, purtând în braţe o fotografie de-a sa înrămată. „A fost un om mândru. Nu a vrut să apară la televizor ca să cerşească bani pentru boala sa. Nici medicii nu au ştiut să ne spună cum un copil de 18 ani a făcut cancer la rinichi. A fost un accident genetic. Eu eram atee până în ziua în care a murit fiul meu. Din acel moment, nu ştiu să vă explic de ce, dar cred în Dumnezeu. Însă nu vreau să accept că Dumnezeu o să permită să îmi ducă celălalt copil la puşcărie", a mai spus tatăl băiatului.

Casa a ajuns la cămătari

Familia Mircov urmează să fie evacuată din casă, de cămătarul de la care au împrumutat 14.000 de euro. Duşan Mircov susţine că o să se mute în câmp. „O să îmi fac un cort în câmp. Familia mea nu vrea să ne mutăm acolo, de ruşine. Că ce o să zică lumea în sat. Mie nu îmi pasă", a mai spus bărbatul.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite