Poliţiştii au făcut controale în păduri şi au confiscat zeci de metri cubi de lemn tăiat ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma acestor acţiuni, poliţiştii au aplicat cinci amenzi în valoare de peste 13.000 de lei . Totodată, au confiscat peste 62 de metri cubi de material lemnos.

Poliţiştii timişeniau făcut în perioada 21 februarie - 8 martie zeci de controale împreună cu reprezentanţii Inspectoratul Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Timiş pentru identificarea persoanelor care  tăie ilegal sau fură de material lemnos, transportă sau comercializează material lemnos fără documentele legale prevăzute de lege.

"Pe raza municipiului Lugoj a fost oprit un autovehicul care transporta lemn de foc din specia stejar, respectiv 20 de m3, pentru care nu existau documente de provenienţă şi transport. Conducătorul auto S.A, de 40 de ani, cetăţean maghiar, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat la Ocolul Silvic Lugoj", a spus Andrei Emil, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Totodată, poliţiştii au efectuat verificări la sediul unei firme cu punct de lucru în Lugoj. Angajaţii firmei nu au prezentat registrul  unic de control, nu deţineau autorizaţie de mediu pentru activitatea desfăşurată şi au depozitat deşeuri rezultate din activitatea de tăiere, rindeluire a lemnului direct pe sol, fapt pentru care Garda de Mediu i-a aplicat administratorului firmei o amendă.

În plus, pe raza localităţii Curtea a fost oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat de 24 ani, din comuna Cornea, judetul Caraş Severin, care transporta material lemnos, lemn buştean specia frasin şi paltin 31,165 mc  pentru care a prezentat un aviz de însoţire ce nu corespundea din punct de vedere cantitativ şi calitativ.

"Totodată existând suspiciuni cu privire la provenienţa materialului cât şi la avizul de însoţire prezentat. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform cu amendă în valoare de 2.000 de lei,  iar materialul lemnos transportat a fost confiscat şi predat la Ocolului Silvic Coşava, urmând a efectua verificari privind legalitatea transportului, legalitatea documentelor şi locul tăierii buşteanului", a mai spus Andrei Emil, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite