Poliţist terorizat de serviciul secret pentru că i-a apărut poza în Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul secret al Poliţiei Timiş îl anchetează ca pe vremea Securităţii pe unul dintre ofiţerii tineri, care prinde tâlhari, violatori şi criminali, pentru că poza poliţistului a apărut în ziarul Adevărul.

Ofiţerii seviciului secret al Poliţiei Timiş, care ar trebui să prevină scurgerile de informaţii şi să depisteze poliţiştii care vând informaţii infractorilor, îl terorizează de câteva zile pe unul ofiţerii Serviciului Judiciar.

Silviu Sârbu, care are o activitate impecabilă şi a prins zeci de tâlhari, violatori şi criminali, este anchetat de Serviciul de Informaţii şi Protectie Internă al Poliţiei Timiş pentru că fotografia sa a apărut săptămâna trecută în Adevărul de Seară Timişoara.

"Securiştii miliţieni" de la Poliţia Timiş
"Silviu Sârbu este anchetat pentru că este bănuit că a discutat cu ziariştii. Este terorizat de câteva zile de ofiţerii SIIPI., care sunt nişte hibrizi între miliţieni şi securişti. Îl ameninţină, îi fac scandal şi îşi bat joc de el. Îl ameninţă că îl dau afară din poliţie. Problema e de fapt că Silviu Sârbu şi alţi trei colegi de la Judiciar au dat în judecată serviciul secret, pentru abuz. Cei de la SIPI spun că el a dat informaţii despre faptul că au dat în judecată serviciului, din moment ce fotografia sa a apărut în ziarul Adevărul", a spus un ofiţer din Poliţia Timiş.


Adevărul de Seară Timişoara a publicat un articol despre procesul celor patru tineri poliţişti de la Judiciar, săptămâna trecută, printre care şi Silviu Sârbu, care sunt primii poliţişti care au îndrăznit să dea în judecată serviciul secret al Poliţiei Timiş. Silviu Sârbu şi alţi trei colegi fuseseră sancţionaţi de ofiţerii serviciului secret pentru că nu şi-au sigilat birourile în care lucrează, aşa cum spune procedura. Cei patru poliţişti au contestat sancţiunile serviciului secret la Judecătoria Timişoara şi au cerut anularea amenzilor abuzive date de serviciul secret. Asta deoarece poliţiştii tineri au solicitat în permanenţă sigilii şi ceară ca să îşi sigileze birourile, dar nu au primit niciodată, pe motiv că e criză, iar Poliţia Timiş nu are bani pentru a cumpăra sigilii şi ceară. Ofiţerii serviciului secret i-au amendat, deşi ştiau această situaţie.

Răzbunare împotriva poliţiştilor care nu tolerează abuzurile

Supăraţi că abuzul lor a apărut în Adevărul, ofiţerii serviciului secret îl acuză pe Silviu Sârbu că a pozat pentru Adevărul. „Miliţienii de la SIIPI au presupus că dacă Sârbu a apărut în fotografii, el şi dat informaţii ziariştilor. El le-a explicat că fotografia e mai veche, dar cei de la SIIPI sunt bătuţi în cap. Şi îl terorizează în fiecare zi. Este ca pe vremea Securităţii la Poliţie. Ofiţerii de la SIIPI sunt slab pregătiţi, au comportament de miliţieni şi dau sancţiuni aiurea ca să îşi justifice activitatea. E jenant", a mai povestit unul dintre colegii poliţistului.


„Specialiştii" în informaţii, repetenţi la democraţie
Ofiţerii de informaţii, care lucrează cu informaţii clasificate, nu ştiu însă să citească ziarele. Altfel, ei ar fi descoperit că fotografia poliţistului pe care îl terorizează este veche de patru luni. Ea a fost publicată pe site-ul adevarul.ro încă din luna ianuarie, când povestea profesionistului Silviu Sârbu a apărut în paginile Adevărul, iar poliţistul a fost lăudat şi de şefii săi. CLICK AICI CA SĂ CITEŞTI ARTICOLUL DIN IANUARIE!

Iar informaţiile despre procesul poliţiştilor şi serviciul secret nu sunt clasificate. Ele sunt  publice pentru orice cetăţean pe site-ul Ministerului Jusitiţie, pe uşile Judecătoriei Timişoara, iar reporterii Adevărul au avut acces la dosarul aflat la arhiva instanţei. Cu toate acestea, ofiţerii serviciului secret se joacă de-a miliţienii cu tânărul poliţist, acuzându-l că a provocat scurgeri de informaţii... publice.

Oficialii se ascund
Reprezentanţii Serviciul de Informaţii şi Protectie Internă al Poliţiei Timiş se ascund şi refuză să comenteze incidentul. Ei nu răspund la telefoane. Nici reprezentanţii Poliţiei Timiş nu vor să comenteze incidentul, în timp ce Ministerul de Interne nu a răspuns la solicitarea oficială realizată de Adevărul pentru a comenta acest incident.

Dacă sunteţi sau aţi fost angajaţi ai Ministerului de Interne şi aţi fost supuşi la abuzuri din partea ofiţerilor SIIPI trimiteţi detalii la cristian.poelinca@adevarul.ro

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite