Poliţia a mutat magazinele de vise şi comerţul cu etnobotanice pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinele unde se vând etnobotanice sunt în centrul oraşului
Magazinele unde se vând etnobotanice sunt în centrul oraşului

Controalele au închis magazinele, dar comercianţii livrează la domiciliu. Patronii au închis magazinele de plante entobotanice din Timişoara, dar preiau comenzi pe internet.

Poliţiştii timişoreni şi comisarii Gărzii Financiare şi poliţiştii de la Crimă Organizată Timişoara nu reuşesc să închidă magazinele de plante etnobotanice, dar au pus pompierii pe capul patronilor. Toate cele şase magazine din Timişoara au fost controlate în această săptămână, iar trei patroni au primit amenzi de 5.000 de lei şi unul a primit amendă de 7.000 de lei, pentru că nerespectarea reglementărilor privind prevenirea şi stingerea incendiilor. 

Citeşte şi:

Etnobotanice la liber în ciuda interdicţiilor

Comerţul cu etnobotanice i-a adus în faţa judecătorilor

„Încercăm să eliminăm acest pericol prin acţiuni şi controale regulate, iar patronii care nu acţionează legal sunt amendaţi şi se aleg cu dosare penale", a spus Gheorghe Popescu, şeful Poliţiei Timiş.

Alţi doi patroni s-au ales cu dosare penale pentru înşelăciune, după ce poliţiştii au confiscat peste 250 de pliculeţe cu plante, despre care au suspiciuni că sunt pe lista celor interzise de lege. Poliţiştii au mai trecut prin această fază şi în anul 2010, când au confiscat peste 40 de kilograme de substanţe etnobotanice. După analizele realizate la Bucureşti, cele 40 de kilograme au fost returnate patronilor magazinelor de etnobotanice.

Se simt hărţuiţi
Patru magazine de plante etnobotanice au fost închise temportar, dar ele pot fi găsite pe internet, unde tinerii pot să comande marfa online, iar plantele sunt livrate la domiciliul clientului.  „Autorităţile ne hărţuiesc, ne dau amenzi, dar eu le contest în instanţă şi câştig procesul. Eu plătesc impozite, produc profit şi sunt hărţuit. Trec pe internet, unde poliţia n-are cum să facă controale. Oricum, nu livrez substanţe interzise de lege. Poliţiştii se leagă numai de chestii de formă. Mare lucru n-au ce să ne facă", a spus Adrian Obrejan, unul dintre administratorii a două magazine de plante etnobotanice din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite