Peste 500 de şoferi au fost amendaţi pentru depăşiri neregulamentare în Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul acestui an, peste 500 de şoferi au fost amendaţi pentru depăşiri neregulamentare în trafic. Ultimul accident care a avut ca şi cauză o depăşire neregulamentară a avut loc în 7 mai când, pe şoseaua Timişoara - Reşiţa, trei oameni şi-au pierdut viaţa.

Potrivit statisticilor rutiere, număul şoferilor amendaþi pentru depăşiri neregulamentare continuă să se menţină ridicat, de la începutul acestui an 522 de sancţiuni contravenţionale fiind aplicate pe şoselele timişene pentru aceastã manevrã.

Conform Codului Rutier, nerespectarea prevederilor care reglementeazã efectuarea în siguranþã a manevrelor de depăşire atrage dupã sine sancţionarea şoferilor cu 6 - 8 puncte amendã (valoarea unui punct amendã fiind de 67 lei - n.r.) şi suspendarea permisului de conducere pe 30 de zile.

"Dacă o depăşire periculoasã este urmatã de un accident, şoferul este sancţionat cu amendă şi rămâne fără permis 60 de zile. Iar dacã vorbim de fapte penale, permisul este anulat", spune comisarul-şef Nicolae Istrat de la Serviciul Poliţiei Rutiere Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite