Peste 15.000 de timişoreni cerşesc pomană de la autorităţi: vor ajutor pentru încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de timişoreni apelează cer pomană ca să-şi plătească întreţinerea cu bani de la bugetul primăriei. Unul din cinci apartamente din Timişoara va fi încălzit pe bani achitaţi prin subvenţii acordate de primărie.

Unul din cinci apartamente din Timişoara va fi încălzit cu bani de la bugetul de stat. Aproape 15.500 de cereri au fost depuse în ultimele două săptămâni la Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară din Primăria Timişoara. Locatarii care au un venit pe familie mai mic de 600 de lei, doresc vor să beneficieze de subvenţii la încălzire în perioada decembrie 2010 - martie 2011.

„La ajutoarele guvernamentale pentru încălzire au fost depuse 15.416 cereri, ceea ce înseamnă că vom avea mult de lucru până le vom verifica pe toate pentru a şti câte vor primi aprobare în final", a spus Maria Stoianov, directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială din Primăria Timişoara. Anul trecut, peste 14.000 de oameni au depus cerereri şi au primit bani.

Bombă cu ceas
Compania timişoreană de termoficare, Colterm, a pierdut vara aceasta peste 1.000 de abonaţi, care au renunţat la căldura şi apa caldă. Debranşările s-au făcut în perioada mai - septembrie. „Dacă se vor sista subvenţiile şi ajutoarele, facturile de întreţinere se vor ridica până la limite de nesuportat pentru unele familii. Ca atare, debranşările se vor înmulţi. Lucru care va face ca sistemul centralizat de termoficare să fie şi mai ineficient şi să aibă mai multe pierderi", estimează Petru Olariu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari din Timişoara.  
Potrivit lui Petru Olariu, în fiecare asociaţie de locatari din Timişoara există cel puţin un restanţier cu sume mari la plata întreţinerii. „Numărul restanţierilor este în creştere. Te duci în instanţă cu ei şi câştigi, dar afli că mulţi au ipoteci pe case. Nu ai ce să le faci", a mai spus Petru Olariu.


i

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite