FOTO+VIDEO Pericol într-o gară din Timiş din cauza unui vagon plin cu acid clorhidric ce s-a fisurat UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au intervenit de urgenţă
Pompierii au intervenit de urgenţă

Lichidul extrem de toxic se scurge în pământ. Echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de la Garda de Mediu au intervenit la gara din Jebel pentru a preveni un  dezastru. Poliţiştii au evacut gara şi se gândesc să evacueze şi locuitorii care au casele în zonă.

UPDATE ORA 11.15

Jandarmii au izolat drumurile de acces spre gara din Jebel. Pompierii încearcă să dilueze substanţa care se scurge din vagon, udând supapa din care se scurge acidul. Autorităţile aşteaptă o echipă de intervenţie de la Râmnicu Vâlcea, care să oprească scurgerea. Reprezentanţii Gărzii de Mediu spun că nu vor da amenzi pentru acest incident.

Cu toate că poliţiştii şi pompierii i-au avertizat pe oamenii care locuiesc în zonă că este pentru binele lor să rămâne în case, locuitorii au preferat să urmărească evoluţia evenimentului chiar de lângă calea ferată. Oamenii spun că nu se tem de acid clorhidric pentru că, înainte de Revoluţie, ei foloseau acea substanţă pentru a-şi spăla hainele. În plus, spun oamenii, era un fenomen local vânzarea sustanţei în oraş pe post de detergent.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE



Vagonul plin cu acid clorhidric aparţine unei firme care a venit de la Râmnicu Sărat şi urma să ajungă în Serbia. Angajaţii gării au sesIzat că acesta este fisurat şi că substanţa curge în pământ. Ei au anunţat Poliţia Feroviară, care a apelat la ajutorul pompierilor la ora 08.00. Un echipaj de pompieri a fost trimis la locul accidentului. "Vagonul a fost tras pe o linie moartă, la 500 de metri de gară, iar specialiştii sunt aşteptaţi ca să închidă supapa prin care curge acidul clărhidric", a declarat Andrei Emil, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Vagoanele erau încărcate cu acid clorhidric Vagoanele erau încărcate cu acid clorhidric
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite