Pastorul penticostal arestat pentru şpaga unui ţigan vrea să fie eliberat pentru că a forat 40 de fântâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un preot penticostal, arestat pentru o şpagă de 1.000 de euro în folosindu-se de funcţia sa de consilier local, a cerut miercuri judecătorilor Tribunalului Timiş să-l elibereze de după gratii pentru că împreună cu supuşii Bisericii Apostolice a lui Dumnezeu a forat 40 de fântâni în judeţul Timiş.

Aflat de două luni în arestul Poliţiei Timiş, pastorul Beniamin Ursu, consilier local al comunei Ghiroda, aflată la periferia Timişoarei şi încadrată în zona metropolitană, a pledat pentru eliberarea sa. "Comunitatea mea religioasă mă aşteaptă. Eu sunt patrorul lor, iar ei au nevoie de mine. Am făcut mult bine. Am forat 40 de fântâni în judeţul Timiş, am ajutat copii şi alături de Biserica Apostolică a lui Dumnezeu am spijinit mulţi oameni. Trebuie să muncesc ca să îmi întreţin familia şi fiul care a fost admis la facultate", a spus Beniamin Ursu judecătorului căruia i-a cerut să îl elibereze sub control judiciar.

Arestat pentru 1.000 de euro şi trimis deja în judecată pentru trafic de influenţă, pastorul penticostal susţine că a fost păcălit de un lider de etnie romă.  "Clientul meu nu reprezintă pericol concret pentru ordinea publică. El a fost arestat după ce a fost turnat de un domn Căldăraş, care face parte dintr-un celebru clan de etnie romă. Clientul meu are o soţie din America şi sprijinul bisericii de acolo ca să facă mult bine cu ajutorul bisericii şi merită să se întoarcă în rândurile congregaţiei sale", a spus avocatul lui Beniamin Ursu.

Cum s-a ajuns la şpaga rom-pastor


În anul 2007, Beniamin Ursu era unul dintre reprezentanţii PD-L în Consiliul Local Timişoara. În acelaşi timp, îndeplinea şi rolul de lider al comunităţii penticostale din oraşul de pe Bega. Politicianul a primit 7.000 de euro de la un rom pentru facilitarea unei întabulări mai rapide a unei clădiri în Timişoara. Ţiganul care a dat banii a plecat din ţară. Întors trei ani de zile mai târziu în Timişoara, denunţătorul a avut surpriza să descopere că Beniamin Ursu nu s-a ţinut de cuvânt.

La începutul lunii iulie, romul s-a reîntâlnit cu consilierul local, care de data aceasta reprezenta interesele comunei Ghiroda, aşezare aflată la periferia Timişoarei. Afaceristul l-a luat la întrebări pe cel denunţat, care a motivat că au apărut nişte complicaţii. Beniamin Ursu a mai cerut încă 1.000 de euro, iar câteva zile mai târziu, în momentul în care primea în mână un plic cu banii promişii, angajaţii Direcţiei Generale Anticorupţie îl încătuşau pe politician.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite