Migranţi ilegali prinşi la graniţa de vest de către poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat cinci pesoane care au trecut ilegal frontiera în România. În toate situaţiile au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

În data de 08.05.2011, un poliţist de frontieră aflat în timpul liber a observat, pe teritoriul României, la câteva sute de metri de frontiera cu Serbia, pe raza localităţii Jimbolia, un grup de trei persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi a alertat echipajele din teren. Şi-a anunţat colegii şi cei trei bărbaţi şi, pentru că nu posedau documente de identitate, i-au condus la sediul Sectorului P.F. Jimbolia, pentru clarificarea situaţiei. Cu această ocazie s-a stabilit că cei trei migranţi sunt doi tunisieni şi un alegerian, cu vârsta cuprinsă între 27 şi 33 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România. În timpul cercetărilor aceştia au declarat că au plecat din ţările de origine, tranzitând frontierele mai multor state, cu intenţia să ajungă în vestul Europei.

"În dimineaţa zilei de 07.05.2011, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Beba Veche au depistat, pe teritoriul României, la câteva sute de metri de frontiera cu Serbia, un bărbat care nu vorbea limba română şi nu îşi justifica prezenţa în zonă. Acesta a fost condus la sediul Sectorului P.F. stabilindu-se că este vorba despre un cetăţean Kosovo, în vârstă de 30 de ani, care a trecut ilegal frontiera din Serbia în România. Persoana în cauză a declarat că intenţiona să ajungă ilegal în Austria, în căutarea unui loc de muncă", a declarat Mihaela Marcoff, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş.

În după-amiaza zilei de 08.05.2011, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat, pe teritoriul României, la câţiva zeci de metri de frontiera cu Ungaria, un bărbat care nu îşi justifica prezenţa în zonă, motiv pentru care l-au condus la sediul Punctului T.F., în vederea clarificării situaţiei. Cu această ocazie, poliţiştii au stabilit că bărbatul, cetăţean român, în vârstă de 23 de ani, a trecut ilegal frontiera din Ungaria în România. Tânărul a declarat că a recurs la această modalitate ca să ajungă în ţară deoarece nu mai avea documente de identitate acestea fiindu-i sustrase în Slovenia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite