Irinel Columbeanu şi-a cumpărat numele cu 350 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irinel Columbeanu şi-a transformat numele în marcă înregistrată. El şi-a cumpărat numele de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci în urmă cu câţiva ani. El îşi poate folosi numele pentru a-l pune pe orice produs de la biscuţi, la ziare.

Cât câştigă din afaceri Irinel Columbeanu şi tatăl său de 85 de ani care îl ajută din umbră

Irinel Columbeanu este stăpânul propriului nume din anul 2007 şi deţine drepturi asupra numelui său până în anul 2017, când îşi prelungi contractul cu Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Irinel a plătit 350 de euro pentru numele său, care a devenit o marcă verbală (alcătuită din litere şi cifre). Irinel şi-a cumpărat numele în momentul în care s-a lansat în lumea afacerilor şi a făcut afaceri cu cimentul-minune, columbenit, care nu a avut succesul la public scontat de Irinel.

Irinel a plătit aproape şi 1.500 de euro şi pentru a-şi putea folosi numele în diverse domenii de activitate. Pe lână ciment, Irinel îşi poate pune acum numele pe pachete de biscuţi sau pe orice aliment pe care îl poate inventa şi apoi îl poate comercializa. Irinel are posibilitatea să îşi închirieze numele în schimbul unei sume de bani pe care el o poate negocia, deoarece legea prevede că proprietarul mărcii înregistrate o poate cesiona altor persoane.

Cât a câştigat afacerista Monica Columbeanu din filmările cu milionarul Irinel

În acest moment, la OSIM, se pot înregistra mărci pentru doar câteva sute de euro, mărci care pot fi ulterior cesionate de proprietar în schimbul unor sume fabuloase.

Preţul pentru o marcă verbală (alcătuită din litere şi cifre) costă în prezent 350 de euro pentru o marcă înregistrată pentru un domeniu NISA. Marca combinată (alcătuită din litere, cifre şi reprezentări grafice) costă 450 de euro, în timp ce o marcă tridimensională (sub forma produselor sau ambalajelor) se înregistrează cu 485 de euro la OSIM.

Cât câştigă din afaceri Oana Zăvoranu, mama ei, cu care se judecă pentru avere şi Pepe

Cât câştigă din afaceri Ştefan Bănică Jr, soţia sa, Andreea Marin, şi fosta sa iubire, Mihaela Rădulescu

Cât câştigă din afaceri Andreea Esca, Cristina Ţopescu şi Lucian Mîndruţă

Cât câştigă din afaceri Inna, Loredana Groza, Jojo, Fuego şi Mihai Trăistariu

Cât câştigă din afaceri Marius Moga, Smiley şi CRBL

De unde câştigă bani Cătălin Botezatu

Cătălin Măruţă sau Dan Capatos? Vezi care câştigă mai mult din afaceri

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite