Fostul şef al Securităţii a luat "bătaie" de la Poliţia Comunitară la Tribunalul Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Tinu, fost adjunct al Securităţii Timiş, a pierdut zilele trecute la Tribunalul Timiş procesul cu Poliţia Comunitară şi cu angajaţii Telpark, care i-au blocat roata, după ce Tinu şi-a parcat maşina în centrul Timişoarei. Manager al Asirom Timişoara, Tinu a dat în judecată poliţia pentru 400 de lei şi spune că a parcat doar 20 de centimetri pe trotuar, iar accesul trecătorilor nu era împiedicat de maşina lui.

Deşi a plătit o amendă de 400 de lei poliţiştilor comunitari, Radu Tinu i-a dat în judecată şi le cere banii înapoi. Fostul adjunct al Securităţii Timiş a fost amendat în 27 aprilie, în centrul Timişoarei, pe strada Dimitrie Cantemir, unde şoferii poartă o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru un loc de parcare în fiecare zi.

Cu două roţi pe trotuar şi cu maşina blocată


Tinu, aflat într-o maşină a firmei pe care o conduce, s-a urcat cu aproape jumătate din maşină pe trotuar şi apoi şi-a văzut de treabă. Poliţiştii comunitari i-au găsit maşina şi i-au blocat roata, însă Tinu s-a întors şi a fost forţat să plătească amenda, în caz contrar riscând să rămână cu automobilul blocat.

EXCLUSIV Fostul sediu al Securităţii a ajuns palatul ţigănesc „Castelul Puiu Napoleon" (GALERIE FOTO)

Acum fostul adjunct al Securităţii Timiş contestă amenda şi spune că poliţiştii comunitari l-au amendat ilegal, pentru că pe stradă nu erau indicatoare care să interzică parcarea, iar maşina sa a fost urcată doar 20 de centimetri pe trotuar, accesul pietonilor nefiind blocat.

Tinu spune că a parcat doar cinci minute

În plus, Tinu susţine că nu şi-a lăsat maşina parcată decât cinci minute şi s-a întors, în timp ce poliţiştii comunitari susţin că le-a luat opt minute din momentul în care au găsit maşina parcată ilegal, au blocat roata până a apărut Radu Tinu cu explicaţiile.

Fostul şef al Securităţii Timiş: „Viaţa mea e distrusă 100 la sută"

Fostul adjunct al Securităţii îşi vrea banii înapoi. „Mi-au dat o amendă de 600 de lei, în condiţiile în care puteau să îmi aplice un avertisment. Am plătit 300 de lei pe loc, plus 100 de lei deblocarea roţii", a scris fostul adjunct al Securităţii Timiş în contestaţia împotriva procesului verbal de constatare, înaintată Judecătoriei Timişoara.

Un personaj de roman

Radu Tinu a ajuns, în anul 1983, adjunctul al Securităţii Timiş, iar înainte a ocupat postul de şef al Securităţii din Teleorman. El a făcut parte din lotul „Timişoara", în 1990. După ce a stat în arest timp de 717 zile, Radu Tinu a fost achitat. Acum este director la ASIROM, sucursala Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite