Criminalul exorcist, care se crede "mesager al lui Hristos", a cerut să fie eliberat de la casa de nebuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Mesagerul lui Hristos pe pământ" s-a autointitulat Dorel Ciurescu, un bărbat 36 de ani din Lugoj, care a comis cea mai oribilă crimă din Timiş. În 2006, el a exorcizat şi ucis o bătrână, din care spune că l-a scos pe Satan, dar acum solicită să fie eliberat din Spitalul de Psihiatrie de la Jebel, deoarece s-a vindecat.

Judecătoria Deta urmează să hotărască zilele viitoare dacă o să-l elibereze pe Dorel Cirescu, un bărbat din Lugoj, care a torturat şi ucis o bătrână. El a fost internat acolo în 2006, după ce a fost găsit în casa unei bătrâne din Lugoj, pe care torturat-o şi a omorât-o în bătaie, în timp ce încerca să o exorcizeze. După patru ani, Ciurescu crede că şi-a revenit şi vrea să se întoarcă alături de familie la Lugoj.

A exorcizat şi s-a aruncat în hazna

Cirescu, care lucra la o firmă din Lugoj, era căsătorit, avea o fetiţă şi nimic nu părea să tulbure liniştea familiei sale, în 2006. Într-o dimineaţă din martie 2006, Ciurescu a fost găsit în casa Marietei Lungu, o bătrână de 70 de ani, pe care torturat-o o noapte întragă şi a ucis-o. Criminalul a fost găsit în haznaua casei, deoarece a încercat să-şi ia viaţa, încerca să se înece în excremente. El a fost descoperit acolo de vecinii bătrânei. Aceştia l-au auzit pe criminal cum fredona pasaje din cântece bisericeşti, din haznaua casei, unde tentativa sa de sinucidere a eşuat, deoarece Cirescu a rămas blocat în WC.

"Am văzut-o pe Satana în ea"

Poliţiştii au constat că victima sa, Marieta Lungu, a fost ucisă în bătaie, craniul i-a fost fracturat în mai multe locuri, dinţii femeii au fost rupţi şi smulşi de ucigaş, iar criminalul a mărturisit că a dezbărcat-o pe femeie şi a încercat să o exorcizeze. „Am văzut-o pe Satana în ea", a mărturist bărbatul poliţiştilor, încheindu-şi fiecare frază cu un citat din Biblie. Deşi era ortodox, cu două săptămâni înainte de crimă, Ciurescu s-a dus la Biserica Penticostală din localitate, iar cu o zi înainte de crimă a suferit un delir mistico-religios la biserică, afirmând că este "mesagerul lui Hristos, trimis pe pământ ca să facă dreptate". 

Ciurescu a fost eliberat din greşeală, la câteva zile după crimă

Din cauza unei erori de procedură, Ciurescu a fost eliberat de magistraţi din arest la doar trei zile după crimă, în martie 2006. El a plecat din Arestul Poliţiei Timiş în şlapi şi a ieşit să facă autostopul pe Calea Lugojului din Timişoara, întorcându-se în oraşul în care cu numai câteva zile în urmă a luat o viaţă. Atunci poliţiştii l-au eliberat în baza documentelor magistraţilor, apoi au încercat să facă o operaţiune de imagine şi s-au dus cu "mascaţii" acasă la Ciurescu, ca să-l aducă din nou după gratii, în urma unei măsuri pe care avocaţii ucigaşului au considerat-o abuzivă. Ulterior, Ciurescu a fost internat de instanţă la Spitalul de Psihiatrie din Jebel, unde şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite