Eroi la 20.000 de euro/bucata - poliţiştii împuşcaţi de hoţi sau călcaţi de camion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia unui poliţist timişorean împuşcat de un hoţ a primit 20.000 de euro, iar familia unui agent călcat de un camion a încasat tot 20.000 de euro de la Ministerul de Interne.

Ucigaşul poliţistului Tiberiu Sârbu este prea sărac şi nu are din ce să achite despăgubiri

Familia agentului Tiberiu Sîrbu, de 38 de ani, împuşcat de un hoţ în octombrie 2009, a încasat de la Ministerul de Interne aproximativ 20.000 de euro. Loredana Sîrbu, soţia poliţistului, a încasat banii chiar în ziua în care soţul ei a fost înmormânat. Banii au fost achitaţi în baza unei legi adoptate de guvern în anul 2008.

Poliţist împuşcat cu pistolul său

Loredana Sîrbu a primit banii după ce soţul ei Tiberiu a murit împuşcat cu propriul pistol de un hoţ de 19 ani care a încercat să îi fure din maşină. Crima a avut loc în 30 octombrie 2009, iar poliţistul se afla în timpul serviciului, la Poliţia de Frontieră din Sânnicolau Mare. Agentul se afla în post şi a observat că hoţii încearcă să-i spargă maşina, a fugit după ei, şi s-a bătut cu unul dintre hoţi, care a reuşit să-i ia arma şi să-l împuşte. Ucigaşul, Gheorghe Breazu, a primit închisoare pe viaţă.

Poliţistul ucis în misiune a fost înmormântat cu onoruri militare

Agent călcat de camion

Familia poliţistului Ludovic Kovacs a încasat şi ea 20.000 de euro, de la Ministerul de Interne, după ce a fost călcat de un camion în localitatea Şag, pe drumul care leagă Timişoara de Vama cu Serbia, în timp ce dirija circulaţia şi făcea controale în trafic, în vara anului 2009.

El a fost operat de mai multe ori la Casa Austria din Timişoara şi la Spitalul Floreasca din Bucureşti, însă a decedat la câteva zile după accident. În urma anchetei, procurorii au ajuns la concluzia că poliţistul nu a acţionat regulamentar şi că practic a sărit în faţa camionului, care avea mai multe defecţiuni tehnice şi probleme la sistemul de frânare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite