EXCLUSIV Ţiganii din mafia imobiliară din Timişoara, achitaţi pentru o ţeapă de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul dosar al mafiei imobiliare ţigăneşti din Timişoara, în care prejudiciul a fost de aproape un milion de euro,  s-a terminat cu o achitare. Baştanii acuzaţi, soţ şi soţie, urmăriţi internaţional, au fost declaraţi nevinovaţi de către judecătorii Tribunalului Timiş.

Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului

Petru Jurj, de 56 de ani şi Lucia Seifert, de 58 de ani, trimişi în judecată de DIICOT pentru o înşelăciune de aproape un milion de euro, au reuşit să smulgă o achitare, marţi, de la magistraţii Tribunalul Timiş. Cuplul de baştani, care deţin mai multe palate şi un hotel în Timişoara, obţine o nouă victorie în justiţie, după ce şi-au bătut joc de judecătorii Curţii de Apel Timişoara şi de poliţişti, în anul 2009.

Ei au fugit de sub nasul magistraţilor, în noiembrie 2009, cu cinci minute înainte ca instanţa de judecată să dispună arestarea lor. Ţiganii fuseseră în sală şi judecătorii i-au audiat, dar nu s-au mai întors la pronunţare.

Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Magistraţii au hotărât, ieri, să-i achite pe Petru Jurj şi Lucia Seifert, pentru înşelăciune, deşi ei sunt consideraţi artizanii ţepei de un milion de euro. Unul dintre complicii lor, Damit Merjan, a fost singurul condamnat în acest dosar, el lunând un an de închisoare cu suspendare. Petru Jurj şi Lucia Seifert sunt primii romi trimişi în judecată de DIICOT Timiş pentru înşelăciune, după o anchetă de aproape doi ani. Ei sunt acuzaţi că au păcălit patru persoane din Timişoara, care le-au vândut ţiganilor terenuri şi clădiri, însă romii au uitat să le plătească banii, prejudiciul fiind de aproape un milion de euro, conform documentelor de la dosar.

Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro

Terorizaţi de baştani

Familia Herman din Timişoara este terorizată de aproape trei ani, după ce a fost păcălită cu 700.000 de euro, după o tranzacţie imobiliară. „Ne-au dat prima tranşă de 600.000 de euro pentru casa noastră. Cei 700.000 de euro rămaşi urma să fie achitaţi în Germania. Noi am semnat contractul, că am crezut că sunt oameni serioşi şi am fost înşelaţi. Nu ne-au mai dat banii", a spus Dumitru Herman, de 61 de ani, proprietarul înşelat.

Romii s-au intabulat rapid la Cartea Funciară ca fiind noii proprietari ai clădirii, însă familia Herman şi procurorii, care au cerut arestarea ţiganilor, au blocat vânzarea imobilului. Cu toate acestea, familia Herman este terorizată de doi ani de romii care le-au asigurat condiţii de mizerie, în încercarea de a-i scoate afară din casă.

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti

„S-au dus cu CF-ul scos imediat după tranzacţie şi ne-au tăiat apa, gazul şi curentul. Ei au spus funcţionarilor că sunt noii proprietari şi că vor să întrerupă utilităţile. Noi ne judecăm cu cei de la gaz acum, să ne racordeze, iar cu apa şi curentul am rezolvat", a explicat David Herman, de 24 de ani, fiul proprietarului înşelat. „Nu mai sunt om de când am fost înşelaţi. Sper să îmi recuperez banii", a mai spus Dumitru Herman.

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite