Dumnezeu, Dracul, Raiul şi Iadul sunt mărci înregistrate în România. Află cine sunt afaceriştii care le-au cumpărat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumnezeu, Dracul, Raiul sau Iadul, toate sunt mărci înregistrate de afacerişti români la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Ele pot fi folosite pentru vânzarea unor produse peste care se lipeşte eticheta Dumnezeu, Dracul, Raiul sau Iadul.

„Live - Dumnezeu şi dreptul meu" este marca înregistrată cumpărată de către afaceristul Silviu Prigoană încă din anul 2003, potrivit datelor Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Prigoană şi-a cumpărat deviza casei regale a Marii Britanii

Sintagma „Dumnezeu şi dreptul meu" provine din limba franceză «Dieu et mon Droit» se traduce: Dumnezeu și dreptul meu" şi reprezintă deviza casei regale a Angliei. Practic, marca „Live - Dumnezeu şi dreptul meu" îi aparţine lui Prigoană până în anul 2013, dacă acesta nu doareşte atunci să îşi prelungească dreptul de deţinere a mărcii. Înregistrarea mărcii la OSIM (Oficiul din România), OHIM (Oficiul european) sau WIPO (Oficiul international) conferă titularului un drept legal exclusiv asupra mărcii.

Marca a fost înregistrată de Prigoană pentru cinci clase NISA: hârtie carton şi produse din aceste materiale, publicitate, telecomunicaţii, transport, prelucrări de materiale, educaţie şi servicii ştiinţifice.

Fraţii Micula îl au pe Dracul
Marca „Dracul" a fost cumpărată încă din anul 1996, de către firma Rieni Drinks SA, firmă deţinută European Drinks şi de fraţii Micula, afacerişti aflaţi pre locul 9 în în Topul Forbes 500 al milionarilor din România.  Fraţii Micula au drept asupra mărcii până în anul 2016. „Dracul" poate fi folosit  pentru băuturi alcoolice (cu excepţia berii), publicitate, gestionarea afacerilor comerciale, administraţie comercială, lucrări de birou şi comerţ-import export.

Societalea Transilvania Dracula a cumpărat  în  anul 1999 marca "Raiul şi Iadul", marca este liberă în acest moment., deoarece societatea nu şi-a prelungit dreptul asupra mărcii, în anul 2009.

În acest moment, la OSIM, se pot înregistra mărci pentru doar câteva sute de euro, mărci care pot fi ulterior cesionate de proprietar în schimbul unor sume fabuloase.

Preţul pentru o marcă verbală (alcătuită din litere şi cifre) costă în prezent 350 de euro pentru o marcă înregistrată pentru un domeniu NISA. Marca combinată (alcătuită din litere, cifre şi reprezentări grafice) costă 450 de euro, în timp ce o marcă tridimensională (sub forma produselor sau ambalajelor) se înregistrează cu 485 de euro la OSIM. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite