Doi şpăgari care au fost găsiţi în Timiş în 2010: un cioban şi un ţigan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii timişoreni au trimis în judecată pentru şpagă doar două persoane în acest an: un cioban care a încercat să dea o mită de 400 de lei unui poliţist şi un ţigan care a vrut să dea 95 de euro poliţiştilor de frontieră ca să intre în ţară.

Singurul timişean trimis în judecată pentru dare de mită în anul 2010 în Timiş este Dumitru Banciu, de 40 de ani, un cioban care a încercat să dea o şpagă de 400 de lei şi un kilogram de brânză unui poliţist. Ciobanul a fost prins la volan, deşi avea permisul suspendat, în apropiere de Lugoj. El a încercat să-l mituiască pe agentul de la Postul de Poliţie Coşteiu, Sergiu Pruteanu, care i-a făcut flagrant cu ofiţerii anticorupţie.

Spre deosebire de şpăgarii din dosarul Hyperion, care lucrează şi acum la stat, ciobanul a fost dus la arestare, însă magistraţii Tribunalului Timiş au refuzat să îl aresteze. El a fost totuşi trimis în judecată zilele trecute, pentru dare de mită, riscând până la cinci ani de închisoare. „Eu am vrut să scap de dosarul penal. Am vrut să mă înţeleg cu poliţistul”, a spus Dumitru Banciu.

95 de euro pentru trei mopede


Un alt tânăr, de 21 de ani, a fost oprit la Vama Cenad, de poliţiştii de frontieră, iar el a încercat să ofere o şpagă de 95 de euro, pentru ca poliţiştii să nu-i controleze maşina, în care avea mai multe mopede fără acte.

"Vă dau banii şi io o să plec de aici, nu mai stau, nu mai pot de azi dimineaţă, să înebunesc dacă am mâncat de ieri seară, soră-mea e bolnavă, mai am şi copilul ei pe cap", le-a spus Alin Mânzescu, în timp ce încerca să le strecoare şpaga poliţiştilor de frontieră. El s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită, iar poliţiştii au descoperit că el avea în maşină mai multe modepe fără acte.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite