Cum să ucizi trei oameni cu maşina în România, dar să îţi păstrezi permisul de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un italian care şi-a ucis într-un accident rutier soţia şi încă două femei, pentru că nu a oprit la calea ferată, a fost condamnat la închisoare. Judecătorii nu i-au anulat şi permisul de conducere. Până la o sentinţă definitivă, italianul poate circula liniştit pe şosele din România.

Giuseppe Lancioni, de 51 de ani, a ucis trei femei într-unul dintre cele mai grave accidente de circulaţie care au avut loc în anul 2009 pe şoselele din Timiş. Italianul, venit cu soţia româncă în vizită la Timişoara, conducea spre graniţa cu Ungaria şi nu a oprit la o trecere de cale ferată din judeţul Timiş. Automobilul Kia condus de Lancioni, în care se mai aflau trei femei, a fost izbit în plin de un tren.

Femeile au murit imediat după impact, însă şoferul a scăpat cu răni uşoare. Una dintre ele era soţia şoferului, Dorina Toda, de 41 de ani. În maşină se mai afla sora geamănă a soţiei, Domnica Toda, şi încă o femeie. Lancioni a fost condamnat, marţi, la trei ani şi jumătate de închisoare, cu executare. El poate însă să facă recurs. Cu toate acestea, judecătorii nu i-au anulat permisul de conducere. De altfel, italianul a primit dreptul de a circula încă de la începutul procesului, în anul 2009, iar acum poate să conducă liniştit prin România, deşi a fost condamnat pentru ucidere din culpă.

Italianul care a primit desptul să circule din nou de la procurorul de caz şi de la judecător are două explicaţii pentru producerea accidentului, pe care avocatul său le-a prezentat reporterilor Adevărul de Seară. „Accidentul a avut loc noaptea, iar clientul meu a fost orbit de farurile unei dubiţe albe care a circulat în spatele său. Apoi dubiţa apoi a încercat să-l oprească pe clientul meu şi s-a pus în faţa sa, pentru că vedea că acesta o să ajungă în faţa trenului. Din păcate, clinetul meu a încetinit şi a ajuns pe linii, dar dubiţa a reuşit să treacă. Dubiţa nu a fost identificată, dar mecanicul de tren confirmă că a mai văzut o maşină", a spus Arcadie Anastasescu, care îl apără în instanţă pe Giuseppe Lancioni.

Avocatul mai spune că Giuseppe Lancioni nu a văzut indicatorul rutier „STOP" la calea ferată, care nu ar fi fost montat cu respectarea legii. „Indicatorul nu are forma omologată şi nici nu era reflectorizant, aşa cum stipula legea. Noi am cerut făcut o adresă, să vedem de ce CFR-ul nu avea montat indicatorul aşa cum trebuie, iar instanţa a admis această solicitare. Urmează să se facă şi o expertiză în acest sens. Clientul meu a văzut cele trei indicatoare de presemnalizare, care sunt dispuse din 50 în 50 de metri, înainte de calea ferată, însă nu a văzut indicatorul STOP şi a încetint când a ajuns pe linia de tren, crezând că linia este mai departe", a mai spus avocatul Arcadie Anastasescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite