Criminalul care a ucis un copil de doi ani l-a „răscumpărat” cu 1.000 de euro de la părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 17 ani, care a ucis un copil de doi ani cu un cleşte, a plătit 1.000 de euro părinţilor micuţului daune civile. Tânărul a aruncat cleştele după mama sa, iar unealta s-a înfipt în capul unui copil.

Un tânăr de 17 ani din localitatea Biled (Timiş) a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare după ce a ucis un copil în vârstă de doi ani. Magistraţii au considerat că Tiberiu Rostaş nu trebuie trimis după gratii, deşi acesta l-a ucis pe Aurelian Mîndruţ, în august 2009, în urma unui scandal în familie. Criminalul şi părinţii victimei împărţeau aceeaşi casă şi aveau o curte comună. Ucigaşul s-a dus să lege câinii de un pom şi a folosit un cleşte ca să lege câinii cu sârmă de pom, ca să nu-i muşte pe cei 17 copii care locuiau în casa şi în curtea comună.

Ucigaşul s-a certat cu mama sa şi a aruncat cleştele după ea, însă mama lui s-a ferit iar cleştele l-a lovit direct în cap pe Aurelian Mândruţ, care se afla în curte. "L-am văzut aruncând cleştele după mama sa, dar l-a lovit pe fratele meu. L-am auzit pe fratele meu strigându-mi numele şi am văzut mânerul de la cleşte care era înfipt în capul lui", a povestit sora copilului, Bianca Moisă.

Micuţul a fost transporta la Spitalul Judeţean din Timişoara, însă a decedat la opt zile după incident, din cauza rănii grave la cap. Familia victimei i-a cerut ucigaşului 1.000 de euro despăgubiri, iar acestea a dat rapid banii părinţilor, care nu au avut alte pretenţii în timpul procesului. Tânărul condamnat la doar şase luni de închisoare cu suspendare are mai mulţi bani de plătit spitalului, pentru cele opt zile de îngrijiri medicale acordate micuţului înainte să moară. Ucigaşul a plecat de câteva săptămâni la muncă în Olanda. 



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite