Criminali liberi din cauza incompetenţei poliţiştilor: piste greşite şi cazuri fără probe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii timişoreni au prins, săptămâna trecută, două persoane suspectate de crimă, însă au fost nevoiţi să le elibereze din lipsă de probe. Nu este pentru prima dată când poliţiştii timişoreni ratează rezolvarea unei crime din lipsă de probe.

Poliţiştii timişeni au reţinut, săptămâna trecută, doi bărbaţi suspectaţi că au ucis un boschetar şi l-au aruncat la groapa de gunoi de la Lugoj, după ce iniţial l-au tranşat cu precizie chirurgicală. Trunchiul victimei, un boschetar, a fost găsit în 6 ianuarie, iar cei doi bărbaţi au fost ridicaţi de poliţişti, săptămâna trecută şi au fost duşi la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, însă au fost eliberaţi după câteva ore. Poliţiştii au făcut percheziţii la domiciliul lor, însă au fost nevoiţi să-i elibereze din lipsă de probe. Un fost poliţist criminalist, Ioan Verşan, de 58 de ani, din Lugoj şi un fost cadru militar, Morton Arpad, au fost eliberaţi, deşi sunt suspectaţi de uciderea boschetarului, cu care erau prieteni de pahar.

Om de afaceri ucis: poliţiştii au mers pe o pistă greşită

Moartea lui Dan Tripa, ucis cu zeci de lovituri de cuţit, a rămas un mister la aproape doi ani după ce cadavrul său a fost descoperit de soţie şi copii, în aprilie 2009, în vila sa, de strada Mureş din Timişoara. Dan Tripa avea 52 de ani şi era proprietarul unei firme care fabrica echipamente electronice. Vecinii spun că omul a mai fost călcat de hoţi în urmă cu câţiva ani. Poliţiştii au mers de la început pe o pistă falsă, iar dosarul s-a plimbat şi pe la procurorii care anchetează criminalitatea organizată şi terorismul, însă fără succes. "Adevărul este că poliţiştii au mers de la început pe o pistă greşită şi au crezut că sunt pe urmele criminalului. Însă s-a dovedit că nu au probe, dar şi că au ignorat de la început alte piste, care puteau să ducă la prinderea ucigaşului", au declarat surse apropiate anchetei.

Atunci însă familia Tripa nu era acasă şi spărgătorii au lucrat în voie. Hoţii au luat din casă aparatură electronică dar şi bani. Una dintre maşinile patronului timişean a dispărut din garaj. Un pensionar, care locuia într-un aparatement pe strada Mureş, a fost găsit mort în ianuarie 2008, fiind lovit în cap cu un obiect dur. Poliţiştii nu au găsit nici arma crimei, nici criminalul, care a dispărut cu pensia bătrânului.

Pensionar omorât în bătaie: poliţiştii au călcat în picioare locul crimei

Tot pe strada Mureş, aceeaşi unde a fost ucis Dan Tripa, dar în ianuarie 2007, un pensionar a fost omorât în bătaie, în apartamentul său, aflat la parterul unui bloc. Bătrânul, în vârstă de 71 de ani, a fost găsit într-o baltă de sânge, fiind bătut până la moarte cu un obiect dur, însă arma crimei nu a fost găsită nici până azi de poliţişti. În plus, imediat după crimă, şeful Poliţiei Timiş de la acea vreme şi adjunctul său au intrat la locul crimei, ca să fie fotografiaţi de ziarişti, promiţând că se ocupă personal de rezolvarea cazului. Atunci a avut loc un scandal între şefii poliţiei şi criminalişti, deoarece şefii poliţiei au intrat la locul crimei înainte ca criminaliştii să culeagă probele. Rezultatul: la patru ani după crimă, criminalul nu a fost prins.



Judecător omorât în bătaie de tâlhari: criminalii sunt liberi

Celebru şi nerezolvat este şi cazul fostului judecător Gheran. În noaptea de 27 spre 28 iulie 2004, Vasile Gheran, de 72 de ani, a fost atacat în locuinţa sa de pe strada Simion Bărnuţiu, din Timişoara, de trei indivizi mascaţi. Bărbaţii au pătruns în casă, prin pod, şi l-au ucis în bătaie pe bătrân. Soţia sa Ida, de 71 de ani, a scăpat prefăcându-se că a murit. Ucigaşii au dispărut cu bijuterii în valoare de 50 de milioane de lei vechi. Anchetatorii au reţinut atunci un grup de suspecţi, însă nu a existat nicio probă solidă care să-i lege de locul crimei, aşa că au fost eliberaţi cu toţii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite