Furt de la bancă sancţionat ca o crimă: 14 ani de puşcărie pentru credite doar cu buletinul fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Milorad Cirici avea 12 buletine false, iar soţia sa, Drenca, avea patru acte contrafăcute
Milorad Cirici avea 12 buletine false, iar soţia sa, Drenca, avea patru acte contrafăcute

Un bătrân de 65 de ani a luat 14 ani de închisoare pentru că a luat credite cu 12 buletine false de la bănci. Alături de familia sa, pensionarul a luat credite de 250.000 de euro de la bancă. Familia Cirici a luat 32 de ani de închisoare, exact cât au luat şi studenţii măcelari de la Medicină.

Familia Cirici, din localitatea timişeană Cenei, a fost judecată pentru că a înşelat aproape totate băncile din Timişoara, în 2006-2008, cu credite luate cu buletine false. Milorad Cirici, de 65 de ani, avea 12 cărţi de identitate false, fiica sa, Olivera, de 36 de ani, avea şase buletine, iar nevasta, Drenca, de 59 de ani, avea încă patru buletine. Cu cele 22 de acte de identitate, familia Cirici a luat zeci de credite de la bănci. Bătrânul a primit 14 ani de puşcărie cu executare de la Tribunalul Timiş, zilele trecute, iar fiica sa a luat tot 14 ani de închisoare, în timp ce soţia a scăpat cu patru ani după gratii.

Funcţionara care falsifica buletine: 13 ani de închisoare

Funcţionara de la Serviciul Buletine din Timişoara, Viorica Grigore, fostă grefieră a Judecătoriei Timişoara, care îi aproviziona pe cei trei cu identităţi false, a fost condamnată la 13 ani de închisoare. Ea a fabricat cărţile de identitate şi CNP-urile chiar în instituţia publică unde lucra, intrând în computerele colegilor ei, după ce le spărgea parolele. Procurorii spun că funcţionara lua între 1.500 şi 2.000 de euro pentru fiecare carte de identitate.

Ţeparii pedepsiţi ca şi criminalii

Olivera Cirici şi funcţionara de la Buletine, care au pus la punct afacerea, au fost arestate preventiv aproape un an şi două luni, dar au fost eliberate în iulie 2010. Procesul a durat aproape un an şi jumătate, iar familia Cirici a încercat să tergiverseze obţinerea rapidă a unei sentinţe judecătoreşti. Ei au solicitat mai multe expertize contabile.

Până la urmă ei au fost condamnaţi la una dintre cele mai mari pedepse aplicate pentru înşelăciune de judecătorii Tribunalului Timiş. Practic, familia cu 22 de identităţi, care a luat credite de un sfert de milion de euro, a primit în total 32 de ani de închisoare, aceeaşi pedeapsă cu a studenţilor măcelari de la Medicină. Sergiu Florea şi Carmen Bejan, de 21 de ani, au ucis şi tranşat un om şi au luat împreună tot 32 de ani de închisoare.

Nouă ani pentru bancomate sparte

Hoţii care au furat din bancomate din şapte judeţe, i-au bătut pe paznici şi au fost prinşi în cele din urmă de poliţiştii care au fost nevoiţi să folosească focuri de armă au luat pedepse mai mici decât „pensionarul James Bond" şi fiica sa. Liderul grupului de spărgători, Ciprian Anoca, şi locotenenţii săi au luat câte nouă ani de închisoare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite