Clan ţigănesc trimis în judecată pentru proxenetism: cel mai tânăr acuzat are 16 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase persoane din clanul Moldovan (cel mai tânăr membru are 16 ani) au fost trimise în judecată, ieri, de către procurorii DIICOT. Procurorii i-au interceptat în timp ce le ameninţatu cu moartea pe femei, dacă nu se duc să se prostitueze, iar din reţea făceau parte şi minore.

Proxeneţii „păstoreau" 20 de fete minore racolate începând din 2008. Tinerele, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, erau scoase la agăţat pe şoselele de la periferia Timişoarei. Alte 20 tinere, cu vârste între 18 şi 28 de ani, se prostituau şi ele pentru clanul lui Moldovan, iar poliţiştii presupun că gruparea a câştigat câteva sute de mii de euro în ultimii doi ani.

Dan Moldovan, de 36 de ani, unul dintre liderii grupului, a explicat judecătorilor că el nu are nicio legătură cu traseistele despre care poliţia spune că le trimitea „la produs". „Eu am probleme cu sănătatea. Am certificat şi la Spitalul de nebuni din Gătaia, am probleme cu inima şi am şi operaţie", a declarat Dan Moldovan, ridicându-şi hainele ca să-i arate judecătoarei operaţiile de pe abdomen.

Un alt arestat, Mircea Moldovan, s-a plâns judecătorilor că nu o poate convinge pe soţia sa, Lucreţia, arestată şi ea, să renunţe la cea mai veche meserie din lume. „Eu nu am treabă cu traseistele. Singura traseistă cu care am treabă este nevastă-mea, pe care o cunosc de 20 de ani, dar care nu vrea să se lase de prostituţie", a spus Mircea Moldovan. Toţi cei şase membri ai clanului Moldovan susţin că sunt nevinovaţi şi că nu au nicio legătură cu minorele care ar fi fost obligate să se prostitueze.

„Nu există probe concrete împotriva clienţilor mei. Există două declaraţii ale unor persoane care pretind că au fost obligate să se prostitueze", a pledat Septimiu Secoban, avocatul celor şase persoane arestate, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Timişoara.

Procurorii susţin că au înregistrări audio şi video cu cei şase, au interceptări telefonice şi le-au verificat conturile bancare în care ţiganii aveau zeci de mii de euro, deşi niciunul dintre ei nu are loc de muncă.

„Pui" de proxenet arestat la doar 16 ani

Daniel Moldovan a ajuns după gratii după ce iubita minoră cu care el trăia o poveste de dragoste l-a denunţat la poliţie că o obligă atât pe ea, cât şi pe alte fete, să se prostitueze. „Nu există probe împotriva sa. Există o plângere la dosar făcută de concubina sa. Cred că aceasta este minoră, dar nu ştiu cu siguranţă", a declarat avocatul Septimiu Secoban.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite