Ucişi de o explozie provocată de muncitori: criminalii au rupt ţeava de gaz şi au uitat să sune la E-on

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parinţii jandarmului ucis în explozie vor să ştie cine le-a ucis fiul
Parinţii jandarmului ucis în explozie vor să ştie cine le-a ucis fiul

Un jandarm şi un chiriaş al clădirii au murit în urmă cu doi ani într-o explozie provocată de muncitorii unei firme. Ancheta este blocată de expertizele solicitate de firma ai cărei muncitori au rupt ţeava cu gaz şi nu au anunţat autorităţile.

La doi ani după explozia de pe strada Iuliu Maniu din Timişoara, când un jandarm şi un chiriaş au murit, procurorii timişoreni au trimis în judecată vinovaţii. Ancheta este blocată pentru că reprezenanţii firmei vizate de anchetă, ai cărei muncitori au rupt ţeava cu gazul care s-a acumulat sub casă. „Au cerut supliment de experiză în luna octombrie a acestui an. Până acum a fost o expertiză care s-a realizat la Petroşani şi încă una care s-a realizat la Târgu Mureş", a declarat avocatul Marius Moşoarcă. 

Petru Bartulov, tatăl jandarmului ucis în explozie, spune că avocaţii l-au avertizat că trebuie să se înarmeze cu răbdare. „Am aşteptat, dar durează foarte mult. Alţi criminali au ucis şi sunt deja condamnaţi, dar cei vinovaţi de explozia în care a decedat fiul meu nu sunt încă judecaţi. Sper să ajungă cât mai repede în faţa judecătorului", a declarat Petru Bartulov, al cărui fiu a murit pentru că a trecut prin faţa casei exact în momentul în care aceasta a explodat. Tânărul în vârstă de 29 de ani, care purta acelaşi nume ca şi tatăl său, se îndrepta spre serviciu în acea dimineaţa. Procurorii nu au considerat însă că este vorba despre un accident de muncă, iar tatăl jandarmilor i-a dat în judecată şi a câştigat procesul. „Era accident de muncă. Mă bucur că am câştigat procesul", a mai spus Petru Bartulov.  Magistraţii Judecătoriei Timişoara au stabilit că procurorii trebuie să completeze ancheta, şi să stipuleze că moartea jandarmului a survenit în urma unui accident de muncă.

Familie distrusă de explozia rămasă „în aer"

Un alt bărbat a murit în explozie. Lucian Natiuc, locuia cu chirie în casa distrusă de explozie. El a murit la spital, iar fiica sa, în vârstă de şase ani, a suferit multiple arsuri. Ea a avut nevoie de mai multe operaţii estetice şi de consiliere psihologică pentru a treace peste trauma suferită în urma exploziei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite