Accident aviatic cu autobuz în loc de avion, simulat pe Aeroportul Internaţional Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii din Timişoara şi angajaţii Aeroportului internaţional Timişoara s-au jucat duminică dimineaţa de-a accidentul aviatic pe Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara.

Cum la simulare nu a putut fi folosit un avion, organizatorii au stabilită că avionul "în flăcări" să fie înlocuit cu un autobuz care s-a transformat rapid în ținta tunurilor cu apă din dotarea pompierilor.

Scenariul a constat în faptul că un avion plin cu pasageri a solicitat aterizarea de urgenţă pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia" Timişoara, deoarece unul dintre motoarele aeronavei a luat foc la aterizare, iar aeroportul a fost închis imediat. Pasagerii aflaţi în aeroport au fost anunţaţi în permanenţă că este vorba despre un exerciţiu.

„Legislația în vigoare prevede ca o dată la doi ani să organizăm un astfel de exercițiu. Am demonstrat că suntem pregătiți", a declarat Cornel Sămărtinean, directorul Aeroportului Internaţional din Timișoara.

Primii care au răspuns apelului de urgență au fost angajații aeroportului, apoi echipajele de ambulanță, pompierii și jandarmii, dar și aviația militară care au transportat răniții la spital cu un elicopter.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite