Liceanul care a ucis şase oameni şi-a amânat procesul până în luna decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudiu Hauptmann, de 21 de ani, tânărul care a ucis şase oameni în cel mai grav accident rutier din Banat din ultimii ani, a reuşit să-şi amâne procesul cu mai bine de jumătate de an, cu ajutorul extertizei auto.

Claudiu Huaptmann, tânărul care a ucis şase oameni în luna iulie 2009, a reuşit să amâne procesul până în luna decembrie 2011. El a solicitat realizarea unei expertize tehnice a automobilelor implicate în accident, însă expertiza o să fie finalizată cel mai devreme în decembrie 2011. "Procesul este acum amânat de la un termen la altul, pentru a se aştepta rezultatul acestei expertize. Următorul termen de judecată este în luna septembrie, însă toţi martorii au fost audiaţi deja. Expertiza este singurul lucru care împiedică o sentinţă în acest proces", a declarat avocatul Carmen Obîrşanu.

Dosarul lui Claudiu Hauptmann, de 21 de ani, tânărul acuzat de cel mai grav accident din Banat, este pe rolul Judecătoriei Deta. Procesul a mai fost amânat de aceeaşi expertiză deoarece la solicitarea avocaţilor lui Hauptmann, judecătorul a solicitat efectuarea unei expretize a auturismului implicat în accident la Bucureşti.

Solicitarea a fost trimisă către Institutul Naţional de Criminalistică, la Bucureşti, însă reprezentanţii institutului au scris instanţei de judecată şi l-au anunţat pe judecător că INEC nu are atribuţii să facă expertize, ci doar contraexpertize. Magistratul trebuia să trimită Laboratorul Interjudeţean de Expertize Criminalistice Timişoara.

Procesul lui Hauptmann a debutat in mai 2010, iar din acel moment au fost audiaţi mai mulţi martori. Patru dintre cele şase victime ale carnagiului din Banat, ucise de tânărul de bani gata Claudiu Hauptmann, de 19 ani, au murit din cauza unor explozii de cord, au stabilit medicii legişti timişoreni. Toţi cei patru oameni se aflau într-un Daewoo Espero care circula regulamentar, când au fost izbiţi cu 160 de km/h de beizadeaua care se afla la volanul unui Peugeot.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite