Jaf de 2,2 milioane de euro: hoţii vor să plece din ţară înainte de finalul procesului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa care a furat 2,2 milioane de euro din filiala BCR Craiova vrea să plece din ţară, deşi procesul în care sunt judecaţi hoţii la Tribunalul Timiş nu s-a terminat încă. Oamenii interlopului Paul Valută, mort de foame în puşcărie, care au fost eliberaţi anul trecut de după gratii vor să plece peste hotare.

Interlopul timişorean Doru Meosu şi complicii săi Tunc Osman, Eugen Florescu şi Paul Mânzu, judecaţi pentru că l-au ajutat pe Paul Valută să fure 2,2 milioane de euro de la BRD Craiova, au solicitat judecătorilor să le fie ridicată interdicţia de a părăsi România.

Ei sunt judecaţi de trei ani de zile de magistraţii Tribunalului Timiş, care nu au dat până în prezent nicio sentinţă în acest proces. Avocaţii celor acuzaţi de furt s-au folosit de diverse tertipuri pentru a plimba dosarul pe la Curtea Constituţională şi pe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au solicitat diverse expertize, ceea ce a amânat procesul la infinit.

Până în prezent în acest proces au fost 47 de termene de judecată, fără să se ajungă la o sentinţă. La ultimul termen de judecată, instanţa a amânat din nou procesul pentru depunerea unei expertize, iar magistraţii au respins cererile de ridicare a interdicţiei de părăsire a ţării.

Şase persoane sunt acuzate de jaful de 2,2 milioane de euro din conturile BRD şi au fost eliberate în august 2010 din Penitenciarul Timişoara, deşi sunt judecate pentru că au pus la punct un plan aproape perfect, reuşit să fure banii fără să întâmpine mari probleme.

Biţu Maria, Ors Sami, Paul Mânzu, Tunc Osman, Eugen Florescu şi celebrul interlop timişorean Doru Meosu se bucură de libertate, după ce au fost arestaţi la începutul anului 2008, în urma unei operaţiuni a poliţiştilor de la Crimă Organizată Timişoara şi a procurorilor DIICOT.

Cei şase au contestat arestarea lor de 50 de ori în instanţă, iar la ultimul termen de judecată Tribunalul Timiş a decis să-i elibereze. Procurorii au făcut recurs la Curtea de Apel Timişoara, care a decis prin sentinţă definitivă să-i elibereze pe cei şase.

Trupa condusă de interlopul Paul Valută a reuşit să fure cele 2,2 milioane de euro din conturile BRD cu complicitarea unei funcţionare a sucursalei din Craiova, care susţine că a fost şantajată şi ameninţată să transfere banii din conturile unei firme într-un cont al lui Paul Valută.

Peste 600.000 de euro din suma furată nu au fost recuperaţi niciodată de poliţiştii, care bănuiesc că banii au ajuns la Paul Valută. Interlopul a intrat în greva foamei imediat după arestarea sa din 2008, susţinând că este nevinovat. El a murit în ianuarie 2009, după ce a slăbit 60 de kilograme şi a refuzat tratamentul medicilor.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite