FOTO Una dintre cele mai bune săli de concerte din Europa a ars la Timişoara: pompierii au intervenit cu cinci autospeciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci autospeciale ale pompierilor şi cinci ambulanţe au sosit la Colegiul de Arte "Ioan Vidu", după ce sala de concerte a fost cuprinsă de un puternic incediu în această după-amiază. Incendiul a distrus în totalitate subsolul sălii de concerte şi s-a extins puternic. Încă nu se cunosc pagubele.

UPDATE, 16.37 - Incendiul a fost stins la această oră. Încă nu se cunosc pagubele şi nici sursa incendiului!

Întregul colegiu a fost evacuat în urmă cu câteva minute, iar pompierii se luptă cu flăcările care au cuprins sala de concerte, care este "îmbrăcată" în lemn, fiind considerată una dintre cele mai bune săli din Europa datorită acusticii sale.

image

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

"În sală avea loc o audiţie în momentul izbucnirii incendiului, în culise. Până la sosirea pompierilor, incendiul s-a extins. Elevii au văzut că iese fum mult din sala de concerte, dar nu ne aşteptam să fie un incendiu atât de puternic. Cum sala a fost tratată chimic pentru a avea o acustică cât mai bună focul s-a extins rapid. Aveam două piane în sală. Sala de concerte este extrem de importantă pentru noi", a declarat Sanda Moldovanu, directorul adjunct al Colegiului "Ion Vidu".

image

În momentul în care a pornit incendiul, în sala aveau loc mai multe audiţii. Până la sosirea pompierilor, elevii au fost cei care au scos intrumentele muzicale din sală, respectiv au încercat să protejeze cele două piane din încăpere. "Elevii noştri s-au mişcat exemplar. Dacă nu erau ei, instrumentele ar fi fost farse. Nu pot decât să sper ca incendiul să nu fi fost provocat de unul dintre elevii noştri", a mai spus Sanda Moldovanu.

image

Cei 400 de elevi ai Colegiului "Ion Vidu" au fost evacuaţi, iar orele au fost suspendate până mâine dimineaţă.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite