Cât de uşor poţi să "spargi" computerele NASA: "În fiecare zi copiii ar putea intra în câte un computer NASA"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Faur a intrat în peste 120 de servere ale NASA, US Navy şi ale Departamentul de Energie al Statelor Unite ale Americii, iar specialiştii americani au fost nevoiţi să comunice prin telefoane şi faxuri după atacul informatic realizat de arădean de la computerul său de acasă.

Românul care a speriat NASA: hackerul s-a jucat cu sistemele de supraveghere a Terrei şi a planetei Marte

"Pe mai multe sisteme, intrusul a instalat keyloggere şi sniffere pentru a captura „apăsările de tastatură" a utilizatorilor de computere şi pentru a trimite prin e-mail acele informaţii într-un cont de e-mail. Mai mult, intrusul a instalat programul Internet Relay Chat (IRC) pe anumite sisteme. Programul IRC permite intrusului să utilizeze sistemul ca hub IRC, care poate fi accesat de alte persoane din îngreaga lume
", se arată în raportul realizat de specialiştii NASA, despre modul de operare a lui Victor Faur, care în perioada septembrie 2005- noiembrie 2006 s-a "plimbat" prin serverele NASA.

Victor Faur a lăsat şi mesaje celor de la NASA, în care le-a scris cât de uşor a reuşit să intre în computerele lor: "Întrucât NASA este atât de defectuasă în securitate în ultima vreme, noi am decis să îi dăm o lecţie. Partea „grea" este să intri în unul, dar de îndată ce eşti înăuntru realizezi ce defectuasă este securitatea cu adevărat şi dacă nu ar fi fost un router care filtrează cele mai multe servere din lumea întreagă, lăsând numai câteva servicii să funcţioneze, în fiecare zi copiii ar putea intra în câte un computer NASA".

Victor Faur, arădeanul care a intrat în serverele NASA, US NAVY şi ale Departamentul de Energie, are la Curtea de Apel Timişoara ultima şansă să scape de pedeapsa cu închisoarea şi de plata a aproape 250.000 de dolari către instituţiile americane. Dosarul penal a fost înregistrat zilele trecute la Curtea de Apel, iar Faur speră să fie declarat nevinovat, sentinţa acestei instanţei fiind definitivă. Faur, care a supus unui atacat informatic serverele celor trei instituţii, se judecă de patru ani cu NASA, care i-a cerut despăgubiri de peste 1,5 milioane de euro. El a fost condamnat până acum de Judecătoria Arad şi de Tribunalul Arad la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare şi la plata a 214.000 de dolari către NASA, 19.000 de dolari către Departamentul de Energie şi aproape 9.000 de dolari către US NAVY.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Cristian Poelincă pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite