Procese fără sfârşit: Păcală este căutat pentru că a vândut o carabină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugene Siebenahler şi Obi Innocent sunt citaţi degeaba în ţările lor
Eugene Siebenahler şi Obi Innocent sunt citaţi degeaba în ţările lor

Sentinţele sunt amânate la infinit de persoanele care nu se prezintă în instanţă. Un american este citat de un an şi două luni în America, în timp ce un nigerian a fost citat degeaba de 16 ori la domiciliu, Păcală este căutat de un an şi jumătate, iar un nigerian are 16 citaţii la care nu răspunde.

Zeci de procese sunt amânate la nesfârşit pentru că victimele sau inculpaţii nu se prezintă în faţa judecătorilor. Ioan Păcală, de 34 de ani, este citat de un an şi jumătate de Judecătoria Timişoara, fiind acuzat că a încercat să vândă ilegal o armă din al doilea război mondial. El a încercat să vândă arma într-o benzinărie din Moşniţa Nouă pentru 300 de euro, dar procesul său bate pasul pe loc pentru că el chiuleşte de la audieri şi nu s-a prezentat niciodată în faţa judecătorilor care-i trimit citaţii de un an şi jumătate.

Texanul citat degeaba în America
În proces de la Judecătoria Timişoara, un american este citat de un an şi două luni la domiciliul său din Texas. Eugene Siebenahler, de 59 de ani, din Hitchock, Texas, nu răspunde la citaţii, iar Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a transmis instanţei că nu poate să trimită avocaţi să-l reprezinte. Judecătorii aşteaptă în zadar ca Siebenahler să se prezinte şi să le povestească, din postura de parte vătămată, cum a fost înşelat de un tânăr student al Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor din Timişoara.

Ion Chisăliţă, de 28 de ani, a reuşit să păcălească mai mulţi americani să-i trimită mii de dolari pretinzând că este o tânără în căutarea sufletului-pereche. Ţeparul le-a trimis bărbaţilor din SUA poze luate de pe site-uri ruseşti şi le-a declarat dragostea eternă. Studentul este suspectat că a agăţat zeci de americani, printre care se numără şi Eugene Siebenahler, de 59 de ani, din Hitchock, Texas. Americanul s-a îndrăgostit de identitatea „Andreea" şi i-a trimis 5.600 de dolari, ca să vină în SUA. Acesta este singurul dintre americani care a şi făcut plângere penală, după ce i-a trimis „fetei" mii de dolari ca „Andreea" să meargă în America şi să se căsătorească cu el.

Nigerianul cu 16 citaţii
Judecat pentru că a trecut ilegal frontiera română şi pentru că s-a legitimat cu un act fals, procesul traficantului Obi Innocent, de 23 de ani, este în acelaşi stadiu din anul 2008, când a început. În cele 16 termene de judecată scurse în doi ani, Judecătoria Timişoara îi trimite citaţii lui Obi Innocent la domiciliul din Lagos, capitala Nigeria. Citaţiile se întorc pentru că nu îşi găsesc destinatarul, iar procesul merge înainte la infinit.
Traficanul de droguri Obi Innocent este judecat pentru că a reuşit să plece spre Viena de pe Aeroportul „Traian Vuia" din Timişoara, cu acte false. El s-a folosit de acte pentru că avea interdicţie pe teritoriul Austriei. Obi a prezentat vameşilor şi poliţiştilor de frontieră timişoreni un document de identitate al unui alt cetăţean austriac. Poliţiştii şi vameşii nu au sesizat faptul că nigerianul nu seamănă cu cel din fotografia de pe actul de identitate şi l-au lăsat pe Obi să zboare spre Austria, dar a fost returnat în Timişoara de vameşii din aeroportul din Viena.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite