Cele două bestii care au speriat vestul şi au primit condamnare la închisoare pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Negru Silviu Cosmin a luat închisoare pe viaţă
Negru Silviu Cosmin a luat închisoare pe viaţă

Un bărbat de 31 de ani, care a ucis trei oameni, a pierdut ultima şansă de a beneficia de reducerea pedepsei, după ce recursul i-a fost respins de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Un alt criminal, condamnat pentru că a ucis un poliţist, speră că o să beneficieze de reducerea pedepsei.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de la Bucureşti au stabilit că Negru Silviu Cosmin trebuie să stea după gratii toată viaţa şi i-au respins recursul, în cadrul procesului de revizuire. Bărbatul a ucis doi pensionari în ianuarie 2008, în Beregsău Mare. Vasile Mihailovici, de 76 de ani şi soţia sa Elvira, de 74 de ani, au fost ucişi în propria casă. Criminalul le-a tăiat gâtul cu un cuţit, după ce bătrânii l-au invitat în casă şi l-au servit cu suc. El îşi cunoştea victimele pentru că lucrase cu ziua pentru ele.

Negru a mai ucis un bătrân la finalul anului 1996, însă a fost eliberat înainte de termen, în 2005. El fusese condamnat la doar 12 ani de închisoare atunci, pentru că a intrat în casa unui bătrân de 71 de ani, care locuia în Calea Lipovei din Timişoara. L-a omorât pe bătrân cu mai multe lovituri de topor, apoi a ascuns cadavrul într-un şifonier. Negru a furat mai mulţi bani şi mai multe bijuterii, pe care le-a îngropat în curtea casei părinţilor săi.



Criminalul poliţistului speră să fie salvat

Gheorghe Breazu, de 20 ani, care în urmă cu un an a împuşcat mortal un poliţist, a fost condamnat la închisoare cu viaţă, de magistraţii Curţii de Apel Timişoara. Tânărul arestat pentru uciderea poliţistului Tiberiu Sîrbu şi-a recunoscut crima în faţa judecătorilor. Gheorghe Breazu susţine că a încercat să se apere de atacul poliţistului. Agentul l-a urmărit în acea noapte pe Breazu şi pe ceilalţi patru tineri împreună cu care spărgea maşini, după ce au încercat să-i fure din automobil.

Ucigaşul susţine că a încercat să-l oprească pe poliţist să-l mai lovească pe colegul său şi l-a luat în braţe pe omul legii. „L-a îmbrăţişat din faţă, ca să oprească ploaia de lovituri. Apoi au căzut amândoi în şanţ şi s-au încăierat. Au dus o luptă corp la corp. Clientul meu are urmele de baston pe tot corpul", a mai spus avocatul. Poliţistul a reuşit să scoată pistolul din toc, însă Breazu susţine că l-a prins pe agent de încheietură şi l-a împiedicat să-l împuşte.    

Gheorghe Breazu s-a îngrăşat 20 de kilograme de când a ajuns după gratii

 Avocatul a mai spus că lupta s-a dat pe viaţă şi pe moarte între hoţ şi poliţist, însă omul legii a pierdut meciul. „A fost care pe care. Poliţistul urla: «Vă omor. Vă omor pe toţi». Breazu a luptat pentru viaţa lui. A crezut că poliţistul a fost împuşcat în cap. Când a văzut că poliţistul nu mai ripostează a luat arma şi a aruncat-o după 150 de metri",  a mai precizat avocatul Claudiu Ilcău, care spune că ucigaşul nu s-a predat poliţiei de frică.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite