Concert simfonic în Peştera Româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzica simfonică va răsuna pentru a 26-a oară în Peştera Româneşti
Muzica simfonică va răsuna pentru a 26-a oară în Peştera Româneşti

Publicul poate ajunge până în apropierea ineditei săli de spectacole cu trenul, maşina sau chiar bicileta. Ploile din ultima săptămână se opresc în weekend, favorizând drumul spre Peştera Româneşti al bănăţenilor pasionaţi de muzică.

A 26-a ediţie a spectaculosului concert susţinut în Peştera Româneşti are loc în această duminică, de la ora 13.00. Spectacolul este susţinut de Cvartetul Venus al Filarmonicii Banatul şi de Big Band-ul Timişoara, iar intrarea este gratuită. Locaţia ieşită din comun are o vechime de un milion de ani. Primul astfel de concert a avut loc la Româneşti în anul 1984.

Pe toate gusturile

„Deşi este un an de criză, am hotărât să continuăm concertul în aceleaşi condiţii. Asta înseamnă că se face o foarte bună pregătire tehnică, sunt mulţi speologi care lucrează o săptămână înainte şi trei zile după pentru igienizarea împrejurimilor. Am ajuns la performaţe formidabile, să avem chiar şi 3.500 de spectatori, iar anul trecut, având două spectacole, au fost peste 6.000“, a explicat Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

Deşi toată săptămâna a plouat în Vest, prognoza meteo anunţă dispariţia norilor şi o creştere a temperaturilor pentru weekend. Ca în fiecare an, organizatorii se aşteaptă la un public numeros, venit din mai multe colţuri ale lumii. Publicul s-a mărit în ultimul timp şi datorită şcolilor şi inspectoratului şcolar care au organizat excursii pentru copii.

„Am avut bucuria să văd oameni care au fost la toate ediţiile, care de 25 de ani au venit la toate concertele. În fiecare an vine câte un autocar sau două din Viena şi din Budapesta. Avem şi oaspeţi din Israel, Statele Unite sau Canada. Îşi programează concediile pentru acest concert, deja este o nebunie organizatorică pentru noi“, a mai spus Gârboni.
Programul concertului va include lucrări de de Mozart, Rossini, Piazzolla, Verdi sau Beethoven. Solişti vor fi Diana Pap, Sorina Savii, Radu Guti şi Marta Teglas.


RECOMANDĂRI DE WEEKEND

Ioan Gyuri Pascu, la Porto Arte

Umoristul Ioan Gyuri Pascu revine la Timişoara. Membrul grupului Divertis se va întâlni cu fanii săi, în această seară, de la ora 21.00, în Clubul Porto Arte. De această dată, Ioan Gyuri Pascu va susţine un concert cu formaţia sa The Blue Workers. Biletele de intrare costă 25 de lei. Gyuri Pascu şi-a început cariera muzicală în 1982. A cântat pop, rock, blues şi reggae. Ultimul său album, „Jocul de-a joaca”, a fost lansat în 2004. Actorul este membru al grupului Divertis din 1987 şi a jucat în numeroase filme.

Preselecţie Next Generation Models

Best Models este în căutare de tinere talente din lumea modei. Anul acesta, „cel mai bun tânăr model” poate fi câştigat şi de timişoreni. Fetele selectate la preselecţie vor participa la finala concursului Next Generation Models, din Bucureşti. Preselectia de la Timisoara va avea loc la Iulius Mall, sâmbătă, de la ora 13,00. Concursul Next Generation Models a devenit un eveniment de moda de referinţă pe piaţa românească, încă de la prima editie, din anul 2004, reunind cele mai importante nume din domeniu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite