Vor să îmbătrânească la primul job pe salarii mai mari ca ale ungurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de studenţi care învaţă la Universitatea de Vest din Timişoara speră să rămână aproape zece ani pe postul pe care se vor angaja pentru prima oară. Cel puţin asta arată rezultatele sondajului online Trendence Graduate Barometer care urmăreşte, printre altele, şi aşteptările de carieră ale studenţilor.

Majoritatea tinerilor care învaţă la Timişoara se arată dispuşi să lucreze peste program, dar nu fără să fie motivaţi din punct de vedere financiar. Conform sondajului, studenţii timişoreni au pretenţii la salarii uriaşe, de peste 10.000 de euro pe an, mai mult chiar decât tinerii din Ungaria, care se gândesc la salarii de aproape 9.000 de euro pe an.

Ca să reuşească să aibă venitul pe care şi-l doresc, studenţii cred că va fi nevoie de foarte mult timp şi estimarea lor pentru perioada găsirii unui job bun ajunge la aproape cinci luni. În plus, mai bine de 60 la sută dintre tinerii care au fost chestionaţi spun că sunt îngrijoraţi în privinţa viitorului carierei lor. „Studenţii noştri buni îşi găsesc de lucru aproape imediat după terminarea facultăţii. Îngrijorarea lor poate fi atenuată pe măsură ce universitatea se îngrijeşte să aducă reprezentanţi ai mediului social-economic în contact cu studenţii", a spus Ioan Talpoş, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara. Unul dintre lucrurile care contribuie la îngrijorarea studenţilor este faptul că, pentru a găsi primul loc de muncă, aceştia trebuie să trimită în medie peste 30 de aplicaţii.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite