Ger năprasnic: Cum să primeşti despăgubiri dacă ai alunecat pe gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar o parte dintre trotuarele din Timişoara au fost curăţate de zăpadă
Doar o parte dintre trotuarele din Timişoara au fost curăţate de zăpadă

Numărul persoanelor care ajung la Urgenţe cu fracturi sau lovituri după ce au alunecat pe gheaţă a crescut în ultima perioadă. Chiar dacă poliţiştii comunitari împart amenzi firmelor care nu curăţă trotuarul din faţa sediului, timişorenii pot lua şi atitudine pentru a primi despăgubiri.

În fiecare zi la Urgenţe ajung între 20 şi 30 de pacienţi care sunt preluaţi de ortopezi. „Majoritatea pacienţilor care se prezintă cu probleme traumatice sunt cu accidentarea pe gheaţă. Mai mulţi sunt bătrâni pentru că persoanele tinere suportă mai bine astfel de căzături", a apus Mihai Grecu,  medic-şef al Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Numărul sesizărilor făcute de timişoreni la Poliţia Comunitară din Timişoara care au ca subiect trotuarele necurăţate din oraş a crescut de la începutul perioadei de iarnă. Comunitarii au întocmit aproximativ 60 de somaţii persoanelor fizice, dar şi societăţilor comerciale care nu au curăţat de zăpadă trotuarele. „Au fost întocmite patru procese verbale la patru societăţi cmerciale care nu s-au conformat în urma somaţiilor", a spus Nicoleta Popa, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara. Pentru trotuarele cu gheaţă amenzile pornesc de la 1.500 de lei în cazul firmelor şi pot ajunge la 2.500 de lei, iar persoanele fizice pot plăti între 500 şi 1.000 de lei.

Avocaţii au însă o soluţie pentru nemulţumiţii accidentaţi prin alunecare. Timişorenii care îşi rup picioarele sau mâinile pe trotuarele îngheţate, pot cere despăgubiri pentru vătămare corporală din culpă. „Cei care se accidentează îi pot chema în judecată pe reprezentanţii firmelor,asociaţiilor de proprietari sau chiar Primăria din zonă. Se pot cere daune morale în instanţă pentru îngrijirile medicale, dar cea mai bună metodă, dacă nu este timp, este ca situaţia să se rezolve pe cale amiabilă", a spus Bogdan Oprean, avocat.

Iată paşii pe care trebuie să-i urmaţi:

1. „Trebuie să adune probe cât mai multe atunci când cade. Să aibe martori şi eventual poze cu locul, filmuleţe în care să se vadă că nu este dezăpezit"

2. „Să meargă cât mai repede la medicul legist şi să îşi scoată cetificat medico-legal pentru a putea arăta de câte zile de îngrijire are nevoie"

3. „Apoi ar trebui să depună o plângere la poliţie, ori o acţiune direct la instanţă" (a explicat Bogdan Oprean)

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite